Deliciosul must de struguri este pe placul multora dintre noi. Acesta se poate consuma ca atare sau poate fi transformat în vin. Mustul reprezintă o sursă bogată de vitamine și este o alternativă sănătoasă la băuturile dulci și acidulate. Iată cum să menții savoarea mustului mai mult timp.
Must de struguri
Mustul de struguri este vedeta sezonului de toamnă. Acesta conține vitaminele A, B1, B2 și minerale, care stimulează imunitatea, menține sănătatea inimii, reglează ritmul cardiac și oferă organismului energie.
Aromatul must de struguri poate fi conservat mai mult timp. Acesta poate fi fiert și pus la rece în sticle sau poate fi păstrat la congelator. Această băutură sănătoasă și gustoasă este ideală de servit la orice masă alături de niște mâncăruri alese.
În plin sezon de toamnă putem pregăti și niște brioșe cu dovleac, pufoase și savuroase. Pentru iubitorii de conserve aromate puse la borcan pentru iarnă putem face și niște murături asortate. Acestea merg de minune cu o friptură fragedă și suculentă sau cu alt preparate dulci șii gustoase.
Mustul de struguri poate fi păstrat foarte ușor la rece mai mult timp, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Cum să păstrezi aroma și proprietățile mustului mai mult timp
Pentru a obține un must de calitate apoi un vin perfect trebuie culeși strugurii atunci când sunt copți foarte bine. Se poate folosi orice soi de struguri pentru a pregăti deliciosul must. După ce s-au cules strugurii, aceștia se zdrobesc foarte bine pentru a rezulta mustul natural și gustos.
Dacă vrem să pătrăm câteva sticle de must pentru iarnă, îl putem pune la fiert timp de 20 de minute. Se îndepărtează spuma formată apoi se toarnă mustul în sticle sterilizate. Putem pune și un pic de zahăr în sucul de struguri pentru a-l păstra mai bine peste iarnă. Se vor folosi 500 g de zahăr la 2 l de must, apoi se pune amestecul la fiert timp de 30 de minute.
Se toarnă mustul obținut în sticle sterilizate și se depozitează la rece în cămară sau în frigider. Cu siguranță mustul își va păstra aroma mult timp. Dacă nu vrem să fierbem mustul, îl putem pune la congelator în recipiente care să nu crape.
Mustul de struguri poate fi conservat pentru iarnă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul va fi garantat. Mustul are numeroase beneficii pentru organism. Această băutură aromată reglează nivelul de colesterol, îmbunătățește sistemul imunitar, scade riscul de cancer, ameliorează durerile de cap și migrenele, elimină toxinele din organism, reglează ciclul menstrual, previne îmbătrânirea, menține sănătatea sistemului osos și muscular. Mustul de struguri trebuie consumat cu moderație pentru că are un onținut ridicat de zahăr și nu trebuie inclus în regimul celor care suferă de diabet.
Mustul de struguri are o savoare deosebită, este sănătos, gustos și parfumat. Acesta se poate conserva pe timp de iarnă, după diferite rețete. Licoarea delicioasă este pe placul multora dintre noi și este vedeta sezonului de toamnă. Mustul se păstrează în sticle sterilizate fiert și depozitat la rece în cămară sau la frigider.