Prima pagină » Culinar » Musaca grecească. Rețeta unui preparat gustos și rafinat

Musaca grecească. Rețeta unui preparat gustos și rafinat

20 sept. 2023, 12:23,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti o musaca grecească. Aceasta are o aromă aparte, este sănătoasă, sățioasă și ideală de servit la mesele festive și nu numai. Musacaua făcută după rețeta grecească are un aspect deosebit, se face cu carne de vită sau de miel și se folosesc condimente și sosuri ușor picante pentru a obține un deliciu autentic. Iată rețeta unui preparat gustos și rafinat.

Musaca grecească

Când vine vorba de savuroasa musaca, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete gustoase și aromate. Musacaua grecească se face cu cartofi, vinete, carne de miel sau de vită și cu un sos de roșii.

Acest preparat culinar se poate face la cuptor sau la tigaie, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, vom obține un adevărat deliciu. Pe lângă musacaua grecească, putem pregăti pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale și un escalop de pui cu ciuperci. Acest fel de mâncare este sățios, aromat și merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese.

La fel de bine îi putem cuceri pe cei dragi cu o porție de chiftele cu sos de roșii. Chifteluțele făcute la tigaie în sos sunt incredibil de gustoase, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă

Pentru musacaua grecească vom avea nevoie 6 vinete, 5 cartofi și ulei vegetal, 750 g de carne tocată de vită sau de miel, două cepe roșii, doi căței de usturoi, o conservă de roșii tocate, două linguri de pastă de roșii, o limguriță de zahăr, un pahar de vin roșu, sare și piper măcinat, o frunză de dafin, un pic de scorțișoară și ulei de măsline. Pentru sos vom folosi 1 litru de lapte, 120 g de unt, 120 g de făină, 2 gălbenușuri de ou, 100 g de parmezan și sare.

Mai întâi se pregătesc vinetele pentru musaca. Se spală foarte bine și se taie rondele. Se condimentează cu sare și se lasă la odihnit timp de câteva minute. După aceea se prăjesc rondelele de vinete într-o tigaie cu ulei încins. După aceea se curăță cartofii, se taie rondele și se condimentează cu sare apoi se prăjesc sau se coc. Următorul pas constă în pregătirea sosului cu carne pentru musaca.

Într-o tigaie cu ulei se pune ceapa la călit apoi când începe să capete o culoare maronie se adaugă și carnea tocată și se călește ușor. Când începe să se rumenească, se adaugă usturoiul și pasta de roșii împreună cu vinul roșu. După aceea se pune zahărul cu un pic de scorțișoară, o frunză de dafin și sare și piper după gust. Se amestecă totul foarte bine apoi se adaugă făina, laptele și se lasă la fiert totul foarte bine peentru a căpăta sosul o consistență groasă.

Ultimul pas constă în asamblarea delicioasei musaca. Se unge fundul unei tigăi adânci cu unt și se pun cartofii în straturi apoi o jumătate din carnea de vinete. După aceea se toarnă carnea cu sosul apoi se mai pune un strat de vinete și încă un strat de sos.

Musacaua grecească este gustoasă, sățioasă și ideală de servit la orice ocazie. Acest preparat culinar este ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024