Prima pagină » Citate » Murături asortate în oțet pentru iarnă. Secretele din bucătăria bunicii pentru o aromă nemaipomenită  

Murături asortate în oțet pentru iarnă. Secretele din bucătăria bunicii pentru o aromă nemaipomenită  

27 iun. 2022, 12:57,
BZI.ro, în Citate

Murăturile asortate în oțet pentru iarnă reprezintă o gustare delicioasă care își are originile în copilărie. Bunica mereu pregătea acest deliciu pentru perioada rece a anului. În cămara acesteia, murăturile erau de nelipsit. Este greu de imaginat o gustare mai simplă și, în același timp, atât de apetisantă. Iar pentru a pregăti acest răsfăț culinar nu trebuie să depui prea mult efort.

Această conservă pentru iarnă, la fel precum și morcovii pregătiți în stil coreean, sunt extrem de buni pentru a fi servite alături de diverse garnituri. Cel mai mare avantaj al murăturilor asortate este faptul că diferite legume sunt combinate într-un singur borcan. De asemenea, conserva arată mult mai interesant decât salata din gogonele murate, fiind îndrăgită de întreaga familie. Pentru a pregăti acest deliciu este nevoie de 20 de minute, iar din ingredientele enumerate în rețeta dată se obține un borcan de un litru.

un borcan de muraturi asortate langa mai multe legume proaspete pe o masa

Pentru a pregăti acest deliciu este nevoie de 20 de minute

Murături asortate în oțet pentru iarnă. Ce ingrediente este bine să folosești pentru a obține o conservă excepțională

Pentru a pregăti murăturile asortate vei avea nevoie de mai multe ingrediente decât pentru o conservă simplă de gogonele murate sau gogoșari în oțet. Astfel, vei avea nevoie de un morcov, 4 castraveți, un ardei bulgăresc, o conopidă, un cățel de usturoi și o roșie. Pentru a aromatiza murătura vei avea nevoie de 6 ramuri de pătrunjel, 30 g de sare și 20 g de zahăr. Pentru zeama de murături vei avea nevoie de 2,5 linguri de apă și 35 de ml de oțet. De asemenea, bunica uneori folosea și o linguriță de semințe de muștar, 5 boabe de piper și o frunză de dafin. Aceste condimente oferă o aromă irezistibilă murăturii.

În cazuri mai rare bunica mai punea și 3 bucăți de mazăre de ienibahar alături de 3 cuișoare. Pentru a pregăti una dintre cele mai deosebite murături asortate pentru iarnă trebuie să gătești întâi de toate conopida. Pentru a găti această legumă este necesar să clătiți un cap mic cu apă curată. După care tăiați frunzele și partea tare a bazei. Împărțiți varza în bucăți mici.

mai multe borcane cu muraturi asortate pe o masa

Această conservă pentru iarnă, la fel precum și morcovii pregătiți în stil coreean, sunt extrem de buni pentru a fi servite alături de diverse garnituri

Următorul pas este curățarea morcovilor și clătirea acestora. De asemenea, trebuie clătite și restul legumelor și ierburilor. Pentru ca legumele să fie gata pentru a fi puse la murat trebuie să le uscați bine cu un prosop. După care curățați usturoiul de coajă.

Pentru ca murăturile murate să se păstreze un timp mai îndelungat trebuie să sterilizați borcanul de sticlă și capacul de fier. Pune frunza de dafin și usturoiul în fundul recipientului. Adăugați jumătate din ramurile de pătrunjel. După care tăiați capetele castraveților. Acestea trebuie tăiate în felii de grosime medie.

Cât se lasă legumele la infuzat înainte de a fi puse la borcan. Cum se pregătește marinada pentru conservă

Din moment ce ai pregătit castraveții trebuie măcinați morcovii în același mod. Se curăță ardeiul gras de tulpină și semințe. Tăiați-l pe lungime în felii mari. După care se adaugă o roșie mare, sau mai multe mici, tăiate în felii mari. Puneți cu grijă bucățile de legume într-un borcan. Se poate umple destul de strâns, dar roșiile nu trebuie tamponate pentru ca feliile să nu-și piardă integritatea.

După care bunica punea pătrunjelul rămas în borcan. Fierbea apa într-o cratiță și o turna peste borcanul de legume amestecate. Pentru ca legumele să fie conservate pentru iarnă, acestea trebuie acoperite cu un capac de fier. Legumele se lasă ulterior 7 minute la infuzat.

mai multe borcane cu muraturi asortate pe o masa langa legume proaspete

. Este greu de imaginat o gustare mai simplă și, în același timp, atât de apetisantă

Din moment ce timpul s-a scurs trebuie să scurgi apa înapoi în cratiță. Ulterior, se fierbe din nou lichidul. Turnați apă clocotită peste legume a doua oară. Se lasă 10 minute, acoperind borcanul cu un capac.

Scurgeți lichidul din borcan înapoi în cratiță. Se dizolvă în ea sarea și zahărul. Adăugați semințele de muștar, boabele de piper, cuișoarele. Aduceți marinada la fiert. Se toarnă oțetul. Se amestecă cu o spatulă de lemn. Se fierbe 1 min.

Pentru a pregăti murături asortate în oțet pentru iarnă se toarnă marinada clocotită într-un borcan de legume. Acesta trebuie umplut până la refuz. Dacă nu este suficient lichid, atunci puteți adăuga în siguranță apă clocotită obișnuită din ibric. Rulați imediat recipientul de sticlă cu un capac de fier. Se răstoarnă și se lasă să se răcească complet. După aceea, borcanul cu legume asortate trebuie scos la loc răcoros, dar uscat. Legumele aromate crocante le poți gusta în câteva săptămâni sau deja iarna când ai poftă de o gustare delicioasă. De asemenea, legumele pot fi servite alături de vânătă crudă de la congelator gătită în cuptor.

un borcan de muraturi asortate langa mai multe legume proaspete pe o masa

Murăturile asortate în oțet pentru iarnă reprezintă o gustare delicioasă care își are originile în copilărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *