Prima pagină » Turism » Destinatii montane » Munti frumosi din Romania pe care merita sa-i strabati – FOTO

Munti frumosi din Romania pe care merita sa-i strabati – FOTO

30 iul. 2015, 15:16,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:40693;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}
Va prezentam mai jos 5 munti frumosi din Romania pe care merita sa-i strabati!
Muntii Bucegi
 
Muntii Bucegi inseamna aproape 300 km² de munte, situati intre Valea Prahovei si Valea Ialomitei. Intins pe teritoriul a trei judete, lantul muntos urca pana la 2505 m in cel mai inalt punct al sau: Varful Omu. Statiunile montane numeroase deschid drumul turistilor in Muntii Bucegi atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara.
Unde sa te cazezi: Predeal, Azuga, Busteni, Sinaia, Bran
Obiective turistice: Sfinxul si Babele, Crucea Eroilor Neamului, Cascada Urlatoarea, Pestera Ialomitei.
Muntii Apuseni
 
Muntii Apuseni domina regiunea de Vest a tarii in privinta destinatiilor de vacanta montane pe care le aleg turistii romani si straini. Cel mai inalt punct al masivului este Varful Bihor, ce ajunge la 1849 m. Cercetarile speologice din Muntii Apuseni indica existenta a peste 400 de pesteri aici, asa ca nu este de mirare ca Apusenii sunt preferati de turistii activi, dornici de a explora locuri noi in vacantele lor.
Unde sa te cazezi: Boga, Stana de Vale, Arieseni.
Obiective turistice: Pestera Ursilor, Cetatile Ponorului, Cascada Valul Miresei, Lacul Lesu.
Muntii Retezat
 
Muntii Retezat se inalta intre Petrosani si Hateg si se impart in doua grupe: Retezatul Mare si Retezatul Mic, despartite de Lacul Bucura. Cel mai inalt varf de aici este Peleaga, ce ajunge pana la 2509 m inaltime. Numeroasele trasee turistice disponibile aici dezvaluie turistilor peisaje deosebite la inaltimi ametitoare.
Unde sa te cazezi: Straja, Rausor.
Obiective turistice: Lacul Bucura, Rezervatia de Zimbri de la Silvut-Hateg, Biserica Densus, Ulpia Traiana Sarmizegetusa.
Muntii Parang
 
Muntii Parang se aseamana cu Retezatul din punctul de vedere al numarului mare de lacuri glaciare. In plus, este unul dintre cele mai putin amenajate si mai salbatice masive din tara noastra, ceea ce il face deosebit de atractiv pentru turistii iubitori de natura, potrivit ghiduri-turistice.info.
Unde sa te cazezi: Parang, Ranca.
Obiective turistice: Transalpina, Pestera Muierilor, Lacul Galcescu.
Muntii Fagaras
 
Muntii Fagaras includ cel mai inalt varf din Romania: Varful Moldoveanu, 2544 m. Toata lumea stie acest lucru inca de pe bancile scolii. Ce afla turistii care vin in aceasta regiune in plus este ca lantul montan ascunde o multime de obiective turistice impresionante, drumuri prin nori si peisaje naturale incredibile.
Unde sa te cazezi: Fagaras, Sambata de Sus, Arefu.
Obiective turistice: Lacul Balea, Lacul Capra, Transfagarasan, Cetatea Poenari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *