Prima pagină » Titlurile zilei » Munți de gunoaie apăruți ilegal la doi pași de cartierul bogaților. Localnicii înoată printre deșeuri: „Se simte un miros îngrozitor, iar până acum nu s-a făcut nimic” – GALERIE FOTO

Munți de gunoaie apăruți ilegal la doi pași de cartierul bogaților. Localnicii înoată printre deșeuri: „Se simte un miros îngrozitor, iar până acum nu s-a făcut nimic” – GALERIE FOTO

27 ian. 2023, 02:00, 13 ,
Cosmina Puiu în Titlurile zilei

Într-o zonă din comuna Rediu, la doi pași de Copou, au apărut munți de gunoaie, iar localnicii înoată printre deșeuri. Aceștia mărturisesc că problema persistă de câteva luni, iar autoritățile n-au făcut nimic până acum. Ba mai mult, unul dintre săteni și-a luat inima-n dinți și a vizitat zona, unde a remarcat o haită de câini ce trăiesc acolo în niște cuști special amenajate

Localnicii comunei Rediu sunt exasperați de numeroasele gunoaie care par a fi lăsate intenționat de câteva luni bune. Aceștia susțin că este o zonă populată, unde oamenii aleg să circule des, însă acum sunt opriți de câinii care trăiesc printre munții de gunoaie. S-au făcut sesizări către Garda de Mediu (GM) Iași, iar reprezentanții au transmis că vor soluționa problema împreună cu primarul comunei. Primarul comunei Rediu susține o să meargă pe teren.

o poză cu alte gunoaie

Munții de gunoaie apăruți ilegal în comuna Rediu Iași sunt motivele principale de supărare ale sătenilor, care sunt nevoiți să ocolească porțiunea sau să înoate printre deșeuri

În comuna Rediu, localnicii înoată printre deșeuri

Aceștia susțin că este o zonă populată, unde oamenii aleg să circule des, însă acum sunt opriți de câinii, care trăiesc printre munții de gunoaie

Munții de gunoaie apăruți ilegal în comuna Rediu sunt motivele principale de supărare ale sătenilor care sunt nevoiți să ocolească porțiunea sau să înoate printre deșeuri.

„Este dezastru. Sunt numeroase gunoaie care nu par a fi aruncate de câte un trecător. Sunt adunate în trei porțiuni din câmpul acesta. Se simte un miros îngrozitor până în sat, iar până acum nu s-a făcut nimic, chiar dacă a fost înștiințată și Garda de Mediu”, mărturisește un cetățean al comunei Rediu.

Mai mult decât atât, localnicii au remarcat și foarte mulți câini care trăiesc în această zona, pentru că au cuști special amenajate, iar ei bănuiesc că sunt lăsați intenționat ca să oprească trecătorii din a mai circula pe acolo.

„De foarte mult timp vin în zona asta ca să mă plimb și să fotografiez păsări, pentru că asta-i pasiunea mea. În ultima perioadă am observat și foarte mulți câini mari care trăiesc aici. Au și cuști special amenajate și sunt agresivi. Când simt sau aud că se apropie cineva, încep să vină spre tine și să latre foarte tare. Cei care nu știu despre ei pot ajunge să fie mâncați”, relatează un alt localnic.

 o poză cu o zonă din Rediu

Au fost făcute sesizări către Garda Națională de Mediu, care au trimis sesizare către primarul comunei

Constantin Grosu: „Trimit acum pe cineva în zonă”

o poză cu o zonă din comuna ieșeană Rediu

Reporterii BZI l-au contactat pe Constantin Grosu, primarul comunei Rediu pentru a obține un punct de vedere

Reprezentanții Gărzii de Mediu din Iași au trimis o sesizare către primarul comunei, pentru a verifica și soluționa problema cu care se confruntă localnicii din Rediu.

„Vom face verificări cu privire la aspectele semnalate. Primăria comunei Rediu trebuie să facă curățenie în zona menționată, iar dacă nu se vor lua măsuri, vom aplica sancțiunile prevăzute de lege”, transmite Gheorghe Bacușcă, comisar șef al GM Iași.

Atât oamenii și companiile, cât și autoritățile publice, printre care și primăriile, pot fi amendate pentru încălcarea regulilor atunci când vine vorba despre deșeuri. Abandonarea lor este interzisă și pedepsită, potrivit Legii 211/2011, principala lege cu privire la gestionarea deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare.

Reporterii BZI l-au contactat pe Constantin Grosu, primarul comunei Rediu, care a transmis că nu știe despre situația semnalată, dar că va trimite o echipă pe teren să facă verificări.

„Nu știu despre ce este vorba. Vă rog să-mi spuneți zona exactă sau să-mi trimiteți o fotografie și trimit în cel mai scurt timp o echipă pe teren să facă verificări. Momentan, la mine nu a ajuns nicio sesizare de acest gen”, declară Constantin Grosu, primarul comunei Rediu

După aproximativ 3 ore, primarul comunei a fost contactat din nou pentru a afla dacă a făcut verificările din teren și dacă poate pronunța soluționarea.

„Da, am trimis pe cineva în teren. Sunt niște gunoaie pe un deal, cum sunt în fiecare comună și chiar în fața blocului. Nu este subiect de prima pagină, vom face curățenie și atât. Mulțumim pentru interesul acordat”, precizează primarul comunei în legătură cu faptul că localnicii înoată printre deșeuri.

Comentarii
  • grosu grosu rapanosau !

  • Un gunoi de om și el.Dupa ce nu a făcut nimic pentru comunitate,nu e în stare sa facă măcar curat și sa mențină zona frumoasă. Dar deh din asemenea acțiuni nu ies bani de buzunar.

  • 5 bani, 10 bani, 15 bani

    Trebuie de multumit domnului Vieru Petrica, locuitor de seama din zonă care a pus umarul (cu vreo 800 de voturi) sa iasa acest neterminat, avortat, acest vierme numit Grosu Constantin Ciprian!!!

  • Pai nu asta ati votat ?

    Asta aveti. Haștag si faina de greieri.

  • Gunoaiele se vad cu ochiul liber in orice zona nu numai acolo, se vad oriunde se depoziteaza sau se arunca aiurea. Gunoaiele sunt cu siguranta aruncate de cei din zona sau de cei in trecere prin zona respectiva, de nimeni altcineva. Sigur se gasesc chitante, facturi, etc, ceva date prin gunoaiele alea si astfel identificati unii din autorii acestor depozitari neautorizate. Altii, in alte zone, au montat camere ascunse si astfel au identificat faptasii. Daca se vrea nu e greu sa se gaseasca solutii pentru identificarea si sanctionarea celor ce incalca legea si au lipsa bunul simt. Astfel, cu siguranta nu o sa mai arunce gunoiul aiurea si data viitoare. Pacat de zona aceea.

  • Paraschiv a vândut comuna interlopului Dobre , a rămas dator cu 35000 euro la acesta din campania electorală

  • Ce poți sa i ceri unui gunoi. Cum răspunde bzi ului, asa răspunde și oamenilor. A distrus o comuna în 2 ani, ar trebui dat exemplu.

  • Suntem total de acord cu tine. Insa….. pana la asemenea anchete ( care trebuiesc facute tot de catre primarie daca se vrea cu adevarat sa se gaseasca vinovatii) totusi primaria trebuie sa se ocupe de curatenia si sanitatia comunei. Corect?

  • Marea speranta alba a comunei! Am votat ca fraierii promisiunile unui frustrat care o tine numai in scandaluri

  • Înotătorul

    Bine că știu să înoate, e mai rău de ăia care nu știu să înoate, că se îneacă în deșeuri, îți dai seama? Specialistule, ai făcut jurnalism la fără frecvență.

  • Grosul cel mai prost primar din România, o marionetă a unor șmecheri din Iasi care au interese imobiliare!Comuna arată jalnica plina de mizerie exact ca primarul!Cei de la Iasi nu vad ca râde lumea de comună asta din cauza unuia ca Grosu care nu vede decât interese proprii și nu pentru a face ceva constructiv !Rusine !Rusine!

  • Subtirel,subțirel

    Grosu e cu imobiliarele se vede de la polul nord!La primărie numai masini cu interlopi e zilnic pe acolo.
    Nu are timp de curățenie!
    Vinde comună la bucata!

  • Sunt consilier local și comentez aici când mă plictisesc poate prinde la prostimea fara scoala din Rediu

  • Groasa, mama lui Cip

    Cand spui Grosu spui cea mai mare scursura a Iasului, un lepros. Grosu pentru cine nu stie a fost nascut la 6 luni, prematur. Si se aude ca a fist conceput intr-un parc de vreo 5 muncitori. Iti dai seama ce a fost acolo, gang bang. Bine ca a putut sa-l tina mă-sa si 6 luni in pintec

  • Daca se vrea in doua-trei zile curata toata zona redenii veniti in numar mare..Da asa-i romanu,gargaragiu,fudul si lenes nevoie mare.Ai sta gunoiul pana in nas da tot asteapta poate vin fraierii sa-i faca curat moca.Nu-i groapa de gunoi? Aruncati tot gunoiul strans in ograda primariei pana sub tocurile geamurilor si in usa si domn primar v-a gasi o rezolvare de nevoie.

  • EMI CIOATA zis Cuculet se stie

    Numai scandaluri la această comună…consilierii au interese imobiliare mari în zonă (vezi Mocanu, se visează viitor primar) si nu fac nimic concret…acuși vin alegerile, iar mangleala si vrajeala pt proști…

  • Nici nu poti comenta pentru acest jeg numit Grosu. Si cuvîntul jeg e mult prea blînd si frumos pentru un asemenea kîkat cu ochi. Iar daca spune ca e gunoi peste tot da, este gunoi si mizerie peste tot la el in ograda si in comuna peste care se crede împarat!!! Sictir la mă-ta-n cimitir neterminatule!!!

  • uai grosu si cu cainii aia ce facem?

  • Badia Dobre &comp consilerilor .

    Cine nu il inghite pe primar este invitat/a ,sa il suga!

  • Ciaules Baules

    @@@Badia Dobre si toti de acolo din primarie, nu mai bine va regulam noi tot neamul cel viu si cel adormit si sa ne pișam putin in strachina voastra cu mîncare?

  • Un at fel de R

    Cip Grosu, noapte buna si sper sa gasesti rahat sub perna si sa dormi bine…tu si copii tai. Tot prosti ca tine vor fi, sa nu ai nici o îndoiala

  • Cip Grosu, noapte buna. Sa nu uiti un lucru, si copii tai tot prosti ca tine vor fi, sper ca te mîndresti cu ei!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *