Prima pagină » International » Muntele curcubeu face senzație. Milioane de turiști se adună să vadă „Culmea celor șapte culori”

Muntele curcubeu face senzație. Milioane de turiști se adună să vadă „Culmea celor șapte culori”

08 nov. 2024, 19:45,
Redacția BZI în International

Există multe motive pentru a vizita Peru, de la geografia sa naturală diversă până la festivalurile sale culturale și rămășițele unei civilizații antice. Milioane de turiști se adună în fiecare an în țara andină pentru a vedea ruinele cetății incașe Machu Picchu. Dar, în 2015, o minune geologică recent descoperită a fost adăugată pe lista de destinații obligatorii din țară: Muntele curcubeu.

Vinicunca, cunoscut și sub numele de „Muntele celor șapte culori” sau, mai simplu, „Muntele curcubeu”, a fost descoperit în urmă cu nouă ani, când zăpada care îl acoperea s-a topit, dezvăluind frumusețea naturală a rocii de dedesubt.

Formată de intemperii, condițiile de mediu și depozitele sedimentare de-a lungul timpului, minerologia unică a muntelui a creat un efect de marmoră, cu nuanțe stratificate de auriu, lavandă, roșu și turcoaz înălțându-se spre cer.

Unde se află celebrul munte

O serie de operatori de turism organizează vizite de o zi întreagă la Muntele Curcubeu, care se află la aproximativ 62 de mile de Cusco. Vizitatorii trebuie să fie pregătiți să își înceapă ziua la primele ore ale dimineții cu un drum sinuos și accidentat din oraș.

Agențiile de turism din Cusco oferă excursii contra cost, majoritatea operatorilor returnând excursioniștii în centrul orașului până la ora 19:00. O taxă suplimentară de intrare este percepută la fața locului și nu este inclusă în prețul majorității excursiilor.

Excursioniștii care doresc să urce pe munte trebuie să parcurgă o distanță de aproximativ opt kilometri de la coborârea din autobuz. Vizitatorii trebuie să fie pregătiți să urce la altitudini mari – Vinicunca se află la mai mult de 16.000 de picioare deasupra nivelului mării. Cea mai mare parte a traseului nu este prea dificilă, deși partea finală a drumeției este o pantă mai dificilă, mai abruptă.

În ce perioadă este recomandat să fie vizitat

Autoritățile locale recomandă parcurgerea muntelui Vinicunca între lunile martie și noiembrie, cerul albastru fiind cel mai probabil în perioada iunie-august – însă vremea pe munte se poate schimba în câteva secunde. Potrivit Lonely Planet, sezonul turistic superior din Peru este între iunie și august, în timp ce sezonul inferior este între decembrie și februarie.

Chiar și în timpul „sezonului de umbră” al turismului, vârful Vinicunca atrage mulțimi uriașe. Localnicii profită de acest lucru vânzând suveniruri, inclusiv fotografii cu lame care poartă ochelari, așa că merită să vă luați niște bani în plus pe drumeție.

Merită menționat faptul că priveliștile de la Vinicunca pot fi afectate de vremea rea, uneori până la punctul în care muntele nu poate fi văzut deloc. Prin urmare, este înțelept ca vizitatorii să își reducă așteptările de la imaginile perfecte distribuite online, dintre care unele se pare că au fost puternic editate.

O mulțime de oameni care au fost pe Muntele Curcubeu au plecat dezamăgițide vizibilitatea redusă, iar alții consideră că nu se ridică la înălțimea reputației sale pe vreme înnorată, deoarece culorile din stâncă sunt estompate. În condiții extrem de proaste, autoritățile închid cu totul drumețiile.

 

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Scene cutremurătoare în Turcia. Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți s-a stins chiar în timpul unui concert
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025 se anunță pe 31 martie. Unde pot elevii să-și vadă notele
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Descoperirea care schimbă tot. Formă de viață necunoscută: Prototaxites
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Imaginile video cu Mario Iorgulescu, care petrecea cu femei, au înnebunit-o de furie pe Melek Minca. Soția șoferului omorât susține că a luat o decizie radicală
Playtech.ro
Radare trafic! Unde au voie să se ascundă polițiștii şi când poți contesta amendă, de fapt
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Veste fabuloasă! 8 milioane de români au bani mai mulţi în contul de care au uitat. Verifică AICI
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
31 martie 2025
31 martie 2025