Prima pagină » Local » Municipiul Iași va intra în scenariul roșu! Rata de infectare a sărit de 4 la mia de locuitori, după ce au fost înregistrate dublu de cazuri în doar 24 de ore – DOCUMENT

Municipiul Iași va intra în scenariul roșu! Rata de infectare a sărit de 4 la mia de locuitori, după ce au fost înregistrate dublu de cazuri în doar 24 de ore – DOCUMENT

30 sept. 2021, 13:30,
în Local

În aceste momente, municipiul Iași a depăşit rata de infectare de 4 la mia de locuitori. Vorbim despre faptul că autorităţile sunt aşteptate să declare intrarea municipiului în scenariul roşu, asta după ce în urmă cu doar câteva zile se intra în scenariul galben.

Nici la nivel naţional dar nici la nivel local situaţia nu este una liniştitoare. Joi s-a înregistrat un record absolut al infectărilor cu COVID-19, atât în Iași cât și la nivel de țară. Documentul oficial poate fi consultat aici: Hotarare CJSU nr. 135 – septembrie 2021

Municipiul Iași va intra în scenariul roşu de COVID-19

Conform raportărilor anterioare făcute de autorităţile locale, municipiul Iași a intrat în scenariul roşu de COVID-19. Așadar, municipiul a depăşit rata de infectare de 4 la mia de locuitori şi se pregăteşte pentru adoptarea a mai multor restricţii. În urmă cu doar câteva zile Iașul intra în scenariul portocaliu.

De altfel, la nivel local astăzi a fost atins un record absolut al infectărilor cu COVID-19. Vorbim de 691 de persoane care s-au infectat la nivel de judeţ în doar 24 de ore, comparativ cu ziua de ieri când au s-au infectat 315 persoane. Astfel spus, astăzi avem o rată de infectare de 4.23 dar este de așteptat ca această să crească în mod alert.

Iată măsurile preventive suplimentare luate de Iași în scenariul roșu

Sunt permise orele de educaţie fizică doar în spaţii deschise, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie. În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *