Prima pagină » Local » Municipiul Iași va avea din nou echipă de volei feminin. Iată când vor disputa sportivele primul meci
Municipiul Iași va avea din nou echipă de volei feminin. Iată când vor disputa sportivele primul meci

Municipiul Iași va avea din nou echipă de volei feminin. Iată când vor disputa sportivele primul meci

15 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

După mult timp, municipiul Iași va avea din nou o echipă de volei feminin în sistemul divizionar de seniori. Formația CSM Iași 2020 s-a asociat cu clubul ACS HV Junior

Deja, CSM Iași 2020 a jucat două meciuri de pregătire la Galați, cu CS, un meci fiind câștigat cu 3-0, iar celălalt, pierdut cu același scor. Deja, sportivele sunt pregătite de prima întâlnire oficială în Divizia A2, care va avea loc pe 19 octombrie 2024. Meciul se va disputa la București, în compania echipei Dinamo II.

Municipiul Iași va avea echipă de volei feminin

Formația CSM Iași 2020 va evolua în Divizia A2 – seria Est a Campionatului Național. Din această divizie mai fac parte cluburile: Dinamo II București, Știința Bacău, CSM II București, CSM II Constanța, CSU Galați, Știința București și CTF Mihai I București. Antrenorul principal al voleibalistelor a fost desemnat conf. univ. Cătălin Știrbu, care este și cadru didactic la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

De secția de volei a clubului CSM Iași 2020 se va ocupa Oana Pralea, fondatorul clubului ACS HV Junior. Majoritatea sportivelor au dublă legitimare CSM Iași 2020 – ACS HV Junior și vor putea evolua și în Campionatul Național de Junioare. Anul trecut, echipa ASC HV Junior a fost pe locul 7 în turneul final, iar la U17 a fost în semifinale. Asocierea dintre cele două cluburi a fost realizată pentru ca CSM Iași să poată avea lotul complet pentru înscrierea în competiție. Recent, șahistele de la CSM Iași 2020 au reușit o performanță extraordinară.

Lotul echipei este format din următoarele jucătoare: Valeria Gherman (18 ani) – extremă; Simona Filip (28 ani) – universal; Ilinca Știrbu (19 ani) – extremă; Irina Pralea (17 ani) – centru; Ioana Cristina (16 ani) – universal; Ioana Sandu (16 ani) – libero; Alecsia Dimofte (16 ani) – centru; Maria Pintilii (16 ani) – centru; Alisa Brumă (15 ani) – libero; Delia Roman (15 ani) – universal; Ana Rusu (15 ani) – extremă; Mara Achihăiței (14 ani) – ridicător; Ioana Tănasă (14 ani) – extremă.

„Am realizat această asociere cu CSM Iași 2020 în dorința de a aduce Iașului, din nou, o echipă divizionară în Campionatul de senioare. Avem un grup de tinere sportive talentate și dorim ca ele, atunci când vor termina junioratul, să aibă unde să joace la nivel de senioare”, a transmis Oana Pralea, fondatoarea clubului ACS HV Junior.

Iașul poate crește la volei

Antrenorul Cătălin Știrbu este convins că tinerele voleibaliste, formate la cluburile de juniori, vor putea astfel să continue evoluția spre voleiul profesionist. Deocamdată, este important ca jucătoarele să capete experiență, obiectivele clubului fiind rezervate. Având în vedere că Iașul este al doilea cel mai mare oraș din țară, există potențial de a descoperi tineri sportivi care ar putea face performanță și la nivel înalt. CSM Iași 2020 are și o echipă de juniori și la secția de handbal.

„În Iași există câteva cluburi de volei pentru junioare, deci un fond de jucătoare din care se poate construi, în timp, o formație de senioare care să promoveze în prima divizie. Adolescentele de astăzi vor încheia junioratul la un moment dat și este păcat de munca lor și a antrenorilor ca ele să plece la formații din alte orașe sau să renunțe la activitatea sportivă. În acest sezon dorim să formăm un sextet de bază, pentru că la senioare altfel se joacă, și să valorificăm calitățile tuturor la fiecare meci. Obiectivul nostru este, acum, progresul”, a precizat Cătălin Știrbu, antrenorul echipei de volei CSM Iași 2020.

Municipiul Iași va avea din nou echipă de volei feminin la nivel de seniori, prin clubul CSM Iași 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`