Prima pagină » Local » Municipiul Iași rămâne fără o nouă sală polivalentă. Răspuns tranșant al Ministerului Tineretului și Sportului
Municipiul Iași rămâne fără o nouă sală polivalentă. Răspuns tranșant al Ministerului Tineretului și Sportului

Municipiul Iași rămâne fără o nouă sală polivalentă. Răspuns tranșant al Ministerului Tineretului și Sportului

12 iun. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Municipiul Iași nu va beneficia prea curând de o nouă sală polivalentă. Ministerul Tineretului și Sportului afirmă clar că nu are în plan un astfel de proiect, iar Compania Națională de Investiții nu a dat niciun semn. Primăria Iași ar trebui să facă din propriile fonduri o astfel de sală în municipiu

Visul autorităților locale pentru o nouă sală polivalentă în municipiul Iași pare din ce în ce mai îndepărtat. Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a trimis un răspuns la o interpelare a deputatului PNL Alexandru Muraru în legătură cu noua sală polivalentă din municipiu. Conform MTS și ministrului Eduard Novak, planurile ministerului nu cuprind Iașul. De altfel, situația este una destul de sumbră, iar orașul nu va beneficia prea curând de un astfel de obiectiv. Proiectul cu noua sală are deja câțiva ani de când a fost pus în implementare.

Fără o nouă sală polivalentă! MTS înșiră ce are în patrimoniu

Ministerul Tineretului și Sportului a arătat în adresa respectivă doar ce are în patrimoniu în municipiul Iași.

„Ministerul Tineretului și Sportului are în portofoliu sume destinate finanțării privind amenajarea bazelor sportive, doar pentru instituțiile subordonate. În prezent, Ministerul Tineretului și Sportului are în administrare prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Clubul Sportiv Municipal mai multe obiective. Sala Polivalentă, situată în municipiul lași, str. Palat, nr. 1, cu următoarele date tehnice: suprafață de teren de 10.754 mp, construcții: C1. Sala Polivalentă, cu suprafața construită la sol: 3.463mp; C2 centrala termică, cu suprafața construită la sol 292mp; C3 – Bar, cu suprafața construită la sol 74 mp; Tribună cu suprafața construită la sol 102 mp. Hotel Sport, situat în strada Sf. Lazăr,nr. 76, suprafață construită la sol 260 mp, cu 52 de locuri de cazare”, se arată în adresa Ministerului Tineretului și Sportului.

Surpriză anunțată de Minister pentru Primăria Iași

În patrimoniul MTS se mai află și alte săli în municipiul Iași. „Sală Gimnastică, situată în municipiul Iași, Aleea Păcurari, nr. 592, cu regim de înălțime P+1E, cu suprafața construită la sol de 166 mp, suprafața construită desfășurată de 177 mp. Sală atletism, situată în Bld. Chimiei, nr. 2, cu teren în suprafață de 6.383 mp, cu suprafața construită la sol 2.309 mp. Grup săli de de sport, situate în municipiu, str. Teodor T. Burada nr. 3-5, Poligontir Arc, situat în municipiu, str. Cicoarei”, se mai arată în adresa respectivă. De altfel, MTS a menționat că nu va mai edifica altă sală în municipiu.

„Având în vedere faptul că Ministerul Tineretului și Sportului are deja în administrare un imobil cu destinația de Sală Polivalentă în municipiul lași și nu deține un teren de dimensiunile corespunzătoare pentru edificarea unei noi Săli, comunicăm că MTS nu are în vedere construirea unei noi săli de sport polivalente”, mai susțin cei de la MTS.

Se caută fonduri pentru noua sală din Iași

În plus, MTS face trimitere la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru această nouă sală polivalentă. Doar că CNI nu a dat niciun răspuns autorităților locale. În plus, MTS arată că totul cade în sarcina Primăriei Iași pentru edificarea unei noi săli polivalente. Municipalitatea a făcut proiectul pentru o sală polivalentă de 16 mii de locuri. De altfel, autoritatea locală a cerut și fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență, însă nu a primit vreun răspuns pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *