Prima pagină » Actualitate » Municipiul Dej intră în scenariul roșu. Toate şcolile, restaurantele, barurile se închid

Municipiul Dej intră în scenariul roșu. Toate şcolile, restaurantele, barurile se închid

22 oct. 2020, 10:32,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a luat decizia ca municipiul Dej să intre în scenariul roșu. Decizia vine având în vedere că rata de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 locuitori. Hotărârea intrră în vigoare începând cu data de 23.10.2020, ora 00.00, pe o perioadă de 14 zile.

În urma acestei decizii, în Dej se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

De asemenea, organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

Se închid restaurantele și barurile în Dej

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unități, iar pentru acești operatori economici se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber (terase).

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Începând cu data de 23.10.2020, trecerea la scenariul 3 de funcționare pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Dej.

Și Cluj Napoca este în scenariul roșu

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis să adopte o serie de măsuri restrictive pentru a stopa pandemia de Covid-19, valabile pentru Cluj-Napoca, pentru comuna Floreşti, cea mai mare din România, şi pentru comuna Tritenii de Jos, ca urmare a depăşirii ratei de 3 la mia de locuitori a persoanelor infectate cu COVID-19.

Cluj Napoca a ajuns la o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, astfel că municipiul trece în scenariul roșu, pe modelul Capitalei. Restaurantele, cafenelele și cinematografele se închid, măștile devin obligatorii în toate spațiile publice.

Începând de joi, 22 octombrie, se suspendă activitățile didactice în școli și grădinițe unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online. Măsurile urmează să intre în vigoare pe 22 octombrie, ora 0:00.

Cursuri exclusiv online și masca obligatorie pe stradă, la Craiova

Orașul Craiova a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitor și intră în scenariul roșu, potrivit unei hotărâri a Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dolj.

În aceste condiții, elevii vor învăța de marți, 20 octombrie, exclusiv online, iar masca a devenit obligatorie în toate spațiile publice deschise, excepții făcând copiii cu vârsta sub 5 ani.

În plus, restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol și sălile de jocuri de noroc se închid. Se interzice și organizarea spectacolelor și a festivalurilor în aer liber.

CJSU Dolj a mai hotărât să se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârste de peste 5 ani, în toate spaţiile publice deschise din localitatea Cârcea, începând de marţi, 20 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *