Prima pagină » Local » Municipalitatea ieșeană cumpără sisteme audio pentru desfășurarea ședințelor de Consiliu Local! Contractul are o valoare de 67.000 de euro
Municipalitatea ieșeană cumpără sisteme audio pentru desfășurarea ședințelor de Consiliu Local! Contractul are o valoare de 67.000 de euro

Municipalitatea ieșeană cumpără sisteme audio pentru desfășurarea ședințelor de Consiliu Local! Contractul are o valoare de 67.000 de euro

25 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Ședințele de Consiliu Local se vor desfășura cu ajutorul unui sistem audio-video modern. Procedura pentru furnizarea echipamentelor este programată pentru finalul anului 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Municipalitatea ieșeană intenționează să îmbunătățească condițiile de desfășurare a ședințelor Consiliului Local. Astfel, pe data de 22 decembrie 2021, este programată licitația pentru achiziția unui sistem audio-video online. Valoarea estimată a contractului este de 336.134 de lei, fără TVA, aproape 67.000 de euro.

„Municipalitatea are obligația de a-și desfășura activitatea într-o manieră deschisă față de public, în care accesul liber și neîngrădit la informațiile de interes public să constituie regula de bază. Caracterul public al ședințelor de Consiliu Local este dat de posibilitatea cetățenilor cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială respectivă de a asista la ședințele Consiliului Local sau de a le urmări pe Internet.

Actualul sistem de conferință din Sala «Vasile Pogor» a Primăriei Municipiului Iași are o vechime de peste 8 ani și a depășit cu mult termenul de garanție. Funcționarea defectuoasă a acestuia din ultima perioadă și necesitatea adaptării unei soluții audio-video de desfășurare a evenimentelor la situația actuală impun achiziționarea unui alt sistem, mai performant”, se arată în caietul de sarcini.

Ședințele vor fi transformate automat în text

Sistemul audio-video online include un sistem de conferință cu voting, sistem de amplificare și un soft pentru transformarea automată în text a ședințelor.

„Sistemul de conferință va fi simplu și logic de exploatat de către tot personalul implicat și de către participanți, președinți și operatori. Sistemul de conferință va avea posibilitatea de utilizare și control prin intermediul unui calculator și a unui software ușor de utilizat. Prin intermediul software-ului se va putea configura sistemul pentru pregătirea și monitorizarea ședințelor și conferințelor”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. La mijlocul anului 2021, Primăria Iași a anunțat lista investițiilor pentru anul în curs.

Primăria Iași pregătește și o strategie pentru promovarea programelor culturale

Recent, Primăria Iași a demarat o altă licitație pentru furnizarea de servicii de elaborare a strategiei de promovare a programelor culturale. Valoarea estimată a contractului este de 168.067 de lei, fără TVA, aproape 30.000 de euro. Edilii au nevoie de o strategie pentru că Iașul nu este vizibil la nivel național, deși sunt mai multe evenimente de tradiție în municipiu.

„Cu toate aceste eforturi, parcurgând mass-media națională, se remarcă o slabă vizibilitate a Iașului sub aspectul evenimentelor și programelor culturale derulate de municipalitate, de instituțiile culturale ieșene ori de alte instituții și autorități locale. Poate cel mai important eveniment pentru care Iașul este cunoscut în plan național și internațional este Pelerinajul la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, organizat cu ocazia sărbătorilor orașului, pe data de 14 octombrie a fiecărui an”, mai arată autoritatea contractantă.

Durata de execuție a contractului este de două luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *