Prima pagină » Local » Municipalitatea ieșeană caută firme pentru sistematizarea verticală a locuințelor destinate tinerilor specialiști din sănătate. Procedura de licitație a fost lansată – FOTO

Municipalitatea ieșeană caută firme pentru sistematizarea verticală a locuințelor destinate tinerilor specialiști din sănătate. Procedura de licitație a fost lansată – FOTO

18 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Primăria Iași caută firme pentru contractarea serviciilor de sistematizare verticală a locuințelor destinate tinerilor din sănătate. Proiectul are o valoare de peste 1,2 milioane de lei

Procedura de licitație a fost lansată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Contractul are ca obiectiv „Proiectare și execuție utilități și sistematizare verticală pentru locuințe destinate tinerilor specialiști din sănătate, zona Grădinari, județul Iași”.

Municipalitatea ieșeană caută firme pentru sistematizarea verticală a locuințelor din zona Grădinari

Procedura de licitație a fost publicată pe data de 17 iunie 2024, este una simplificată, iar contractul are o valoare de 1.241.966,17 lei, fără TVA. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 2 iulie 2024, ora 15.00.

„Implementarea obiectivului de investiții «Proiectare și execuție utilități și sistematizare verticală pentru locuințe destinate tinerilor specialiști din sănătate, zona Grădinari» va conduce la asigurarea calității serviciilor Municipiului Iași urmând îndeplinirea următoarelor obiective: crearea de noi locuințe destinate închirierii și asigurarea utilităților pentru acestea, dezvoltarea comunității locale și îmbunătățirea calității vieții populației”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Asigurarea utilităților, cum ar fi electricitatea, apa caldă și rece, încălzirea și canalizarea, garantează că locatarii au acces la servicii esențiale pentru confortul zilnic.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția Națională pentru Locuințe, a implementat programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, realizat conform legii 152/1998.

„Programul are în vedere realizarea de locuințe destinate tinerilor ale căror venituri nu le permite accesul la locuință în condițiile pieței, în același timp constituindu-se un fond de locuințe la nivel local pentru a asigura mobilitatea generației să performeze pe teritoriul României, limitând astfel migrația specialiștilor către alte țări”, se mai arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație lansate pe SEAP.

Menționăm faptul că Primăria Iași a mai făcut o încercare, în luna aprilie 2024, pentru contractarea serviciilor de utilități și sistematizare, însă procedura de licitație a fost anulată din cauza unor erori.

„Conform art. 212 alin. 2: În sensul dispozițiilor alin. 1 lit. c prin încălcări ale prevederilor legale se înțelege situația în care, pe parcursul procedurii de atribuire, se constată erori sau omisiuni, iar autoritatea contractantă se află în imposibilitatea de a adopta măsuri corective fără ca acestea să la încălcarea principiilor prevăzute la art. 2 alin. 2”, era specificat în cadrul procedurii anulate.

Blocurile ANL din Metalurgie au fost finalizate. Vor fi disponibile locuințe cu una, două și trei camere

Lucrările celor 72 de locuințe au fost finalizate. Potrivit informațiilor transmise de Cristina Bălan, director Fond Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Iași, vor fi disponibile 36 de apartamente cu o cameră, 28 de locuințe cu două camere și 8 cu trei camere. Suprafețele acestora sunt cuprinse între 40 de metri pătrați și aproximativ 100 de metri pătrați.

Ieșenii interesați pot depune dosarele pentru distribuirea locuințelor ANL pe tot parcursul anului. În ceea ce privește locuințele sociale și convenabile, dosarele se pot completa până la data de 30 septembrie a fiecărui an.

Municipalitatea ieșeană caută firme pentru sistematizarea verticală a locuințelor destinate tinerilor specialiști din sănătate. Procedura de licitație a fost lansată ieri, 17 iunie 2024, pe SEAP, iar contractul are o valoare de peste 1,2 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *