Salubris vrea să cumpere 140 de cărucioare de curățenie stradală pentru angajați. Acestea vor fi folosite pentru a transporta uneltele muncitorilor și pentru a ușura munca acestora
Societatea Salubris SA a anunțat că va face noi investiții, în această perioadă. Zilnic, compania are sute de angajați care fac lucrări de curățenie pe străzile din oraș.
Salubris cumpără cărucioare de curățenie stradală
Termenul pentru depunerea ofertelor din partea firmelor este data de 13 februarie 2025. Valoarea totală a contractului este de 622.500 lei, fără TVA, aproximativ 125.000 de euro. În total, 140 de cărucioare vor fi aduse la Iași și vor fi date imediat în folosință. Tot în această perioadă, compania intenționează să achiziționeze și 25 de platforme pentru colectarea hainelor uzate.
„Se solicită livrarea a 140 bucăți cărucioare curățenie stradală. În derularea contractului, activitatea contractantului va fi condusă de următoarele principii: contractantul acționează în interesul autorității contractante pe durata furnizării produselor; contractantul acționează în sensul realizării obiectivelor prezentate pentru contract în ceea ce privește optimizarea folosirii resurselor”, este precizat în caietul de sarcini.
Imediat după semnarea contractului, firma câștigătoare trebuie să livreze cărucioarele în maximum 60 de zile. Salubris mai cheltuie și 120.000 de euro pentru piese de schimb și consumabile pentru imprimante.
„Termenul de livrare al produselor este de maxim 60 de zile de la data semnării contractului. Livrarea se va face pe riscul și cheltuiala contractantului. Livrarea se va face cu respectarea termenului de livrare menționat. Termenul de garanție al produselor trebuie să fie minim de 24 de luni de la data recepției acestora. Pe toată durata contractului și în perioada de garanție, Contractantul va asigura suport tehnic”, scrie în documentație.
Iată cum vor arăta produsele
Cărucioarele nu vor avea o dimensiune și culoare standard. Acestea sunt specificate de către cei de la Salubris pentru a se potrivi cu tematica companiei. Astfel de cărucioare sunt folosite în orașele din vestul Europei pentru a ajuta muncitorul să își facă treaba mai ușor. În această perioadă, Salubris a avut o campanie de reciclare a brazilor de Crăciun, din municipiul Iași.
„Specificații produse. Cărucior utilizat la întreținerea spațiilor publice, ușor de manevrat, construcție inteligentă astfel încât să poată trece cu ușurință peste borduri. Construcție unitară, robust, ce poate fi manevrat foarte ușor. Container din material tip Durapol de culoare verde închis; dimensiuni aproximative: 1.200 mm lungime x 630 mm lățime x 950 mm înălțime; greutate circa 20 kg; container interior cu capac din material tip Durapol, capacitate 70 de litri, cu dimensiuni de circa 470 mm lungime x 310 mm adâncime x 640 mm lățime; 2 roți principale în partea din spate și 2 roți secundare în față, ambele din cauciuc; 2 mânere din oțel; sistem de fixare scule; cu sistem de fixare sac, în cazul în care se dorește renunțarea la containerul interior; inscripționat cu însemnele achizitorului; benzi reflectorizante”, este specificat în caietul de sarcini.
Cărucioarele de curățenie stradală vor ajunge la Salubris, în această primăvară. Imediat după ce va fi semnat contractul, muncitorii vor avea la dispoziție aceste produse.
Alta afacere de succes, marca PMI: aprocimativ 900 de euro fra TVA pentru un tomberon pe roti, asa da achizitie intr-un an cu buget de austeritate. La ce tarife a impus Salubris in Iasi pentru a ridica gunoiul gata selectat de cetateni, chiar e un mizilic. Succes in munca de colectare a „primelor” tovarasi!
125.000€ / 140 = 892,85€ per buc adica 4464,28 lei un carucior din ala? dar e poleit cu aur?
Aproape orice achiziție publică se face la suprapreţ, arată un studiu realizat anul trecut de Institutul pentru Politici Publice. 30 de miliarde de euro se cheltuiesc anual de stat, de autorități locale sau centrale, pentru a achiziționa bunuri și servicii, și aproape jumătate din această sumă dispare pe facturi umflate.
Există două metode prin care statul cheltuiește sume uriașe pe achiziții. Prima este aceea de a umfla prețul de cumpărare. De exemplu, o primărie care are nevoie de consumabile, va lansa o licitație „cu dedicaţie”, în sensul că pe caietul de sarcini se vor potrivi doar clienţii dinainte cunoscuţi.
A doua metodă este cea a actelor adiţionale. La drumuri, de pildă, constructorul întocmeşte acte adiţionale care măresc valoarea contractului iniţial de la simplu la dublu sau chiar mai mult, motivând că nu a avut toate elementele la început şi, din acest motiv, costurile sunt mai mari decât se estimase iniţial.