Prima pagină » Local » Muncitorii de la ApaVital au rămas fără cuvinte când au făcut o verificare la o stație de pompare din Iași. Iată ce au descoperit
Muncitorii de la ApaVital au rămas fără cuvinte când au făcut o verificare la o stație de pompare din Iași. Iată ce au descoperit

Muncitorii de la ApaVital au rămas fără cuvinte când au făcut o verificare la o stație de pompare din Iași. Iată ce au descoperit

12 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Imagini incredibile, surprinse de muncitorii de la ApaVital când au verificat stația de pompare din Vișan. Totul era înfundat după ce oamenii au aruncat diverse lucruri în canalizare

În ultima vreme, ApaVital trebuie să intervină la tot mai multe probleme legate de canalizarea din municipiul Iași. Acestea sunt cauzate de oamenii ce aruncă diverse lucruri în scurgere. În unele cazuri, mizeria a refulat în apartamentele cetățenilor.

Muncitorilor nu le-a venit să creadă ce au găsit la stația de pompare

Ieri dimineață, muncitorii de la ApaVital au rămas șocați de ce au găsit într-o stație de pompare a apelor uzate din Vișan. Canalizarea era înfundată cu mănuși de unică folosință, gunoi menajer, șervețele umede, măști și mizerie de la scurgeri. Operatorul de apă-canal din Iași intervine la curățarea canalizărilor înfundate în fiecare săptămână. În unele cazuri, a fost găsită și lenjerie intimă în scurgere.

„Stația de pompare a apelor uzate (SPAU) Vișan este unul dintre punctele de lucru ApaVital la care este necesară intervenția zilnică a lucrătorilor de la secția canalizare pentru curățarea coșurilor de deșeurile aruncate în rețea de utilizatori. Situații de acest gen se întâlnesc, de altfel, la aproape toate stațiile de pompare a apelor uzate din municipiul Iași și din zona metropolitană, alte exemple cu stații la care întâmpinăm mari probleme fiind Capitol, Balciu, Găureni sau Tomești.

La aceste stații, alături de Vișan, intervenim zilnic pentru a curăța coșurile și zilnic găsim coșurile pline, în special cu șervețele umede și alte deșeuri textile – cârpe, lenjerie intimă, tricouri, măști, mănuși, resturi alimentare etc. Intervenția lucrătorilor ApaVital este necesară întrucât aceste deșeuri pot duce la blocarea stațiilor de pompare, fiind afectați clapeții, refularea sau chiar pompele care se pot defecta”, au transmis reprezentanții ApaVital.

Probleme asemănătoare în tot orașul

Astfel de situații sunt des întâlnite prin cartierele din Iași, iar acest lucru este cauzat de oamenii care nu folosesc corespunzător canalizarea. Totuși, acest lucru se întoarce împotriva clienților, deoarece apa le ajunge în apartamente. În unele zone, muncitorii de la ApaVital au fost solicitați de mai multe ori în decursul a două săptămâni.

„Probleme majore pot apărea și din cauza aruncării în rețeaua de canalizare a materialelor textile sau a produselor de igienă intimă. Fibrele fine ale acestora se agață de pereții conductelor, facilitând formarea de dopuri. În vasul de toaletă nu trebuie aruncate nici resturile alimentare sau deșeurile solide, materialele de construcții, produsele din plastic sau cele cauciucate. Uleiurile alimentare și grăsimile menajere aruncate în rețeaua de canalizare se depun ca un strat de ceară pe pereții conductelor, blocând sau distrugând sistemul de canalizare”, au mai precizat reprezentanții ApaVital.

Muncitorii au curățat stația de pompare din Vișan, însă dacă nu ar fi intervenit la timp, s-ar fi creat probleme serioase la sistemul de apă.

Comentarii
  • Bravul, educatul popor roman! Slava!

  • Nu tot din Visani sunt si cei care behaie zi de zi sa le faca Primaria Iasi niste benzi auto in plus prin Iasi? La urma urmei, trotuarele sunt un moft, important e sa aiba cat mai mult spatiul pentru rable cei din papusoi rezidens. Tzaranetzi cu pretentii.

  • tarusi la oras

  • Oameni și caractere de kakat !, stați liniștiți că e și Iașul plin de asemenea specimene

  • Muncitorii de la apavital oricum nu au prea multe cuvinte in vocabular, asa ca raman usor „fara cuvinte”.
    Inca ceva: la tara e ca la tara. Doar pretentiile si figurile sunt de oras. Canalizatea o demonstreaza.

  • O data la 4 ani? Nu o data pe luna se face curatenia?

  • Dar managerul poate sa ia un pic din micuțul salariu care îl ridică.si sa cumpere un tocător special pentru așa ceva

  • Stiat ca....

    ….nici o picatura din apa care ne ,,țâșnește” din perete nu e din judetul Iasi?? Doua surse : Timisesti NT si Stanca -Costesti BT . Cei care urasc judetele limitrofe , folosesc doar apa de ploaie . Asa , dea draq!! ,,Apa de ploaie” au in loc de creier de aceea sunt asa prosti. Sa nu uitam ca de cativa ani e seceta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *