Prima pagină » International » Muncitor român răpit și torturat împreună cu familia lui de către patronul la care era angajat, în Franța
Muncitor român răpit și torturat împreună cu familia lui de către patronul la care era angajat, în Franța

Muncitor român răpit și torturat împreună cu familia lui de către patronul la care era angajat, în Franța

08 sept. 2021, 12:10,
Roxana Butuc în International

Angajat român din Franța a fost acuzat împreună cu familia sa de către patronii francezi ai unei firme cunoscute din Franța, de faptul că ar fi furat de la aceaștia.

Oamenii au fost răpiți și torturați de către șeful lor și familia acestuia, pentru a-i face să-și recunoască fapta, apoi abandonați într-o localitate din nordul Franței. Ulterior românii au depus plângere iar patronul împreună cu ceilalți implicați au fost arestați.

Un patron din Franța a vrut să-și facă singur dreptate. Românii acuzați de furt au fost răpiți și bătuți de șeful lor

În anul 2017, familia Behra din Franța a sunat la poliție raportând o spargere la una din proprietățile sale. Având în vedere că proprietatea era dotată cu camere de supraveghere, în urma consultării materialului  care a înregistrat jaful din noaptea aceea, familia a recunoscut printre hoții care au spart proprietatea și pe un angajat al lui Thierry Behra.

Acesta a decis că e mai simplu și mai rapid să-și facă singur dreptate, așa că în noaptea de 23 spre 24 iulie 2017, Thierry a pătruns în casa românului, răpindu-l pe acesta împreună cu familia sa. Acesta a acționat cu mai multe persoane ce erau înarmate.

Conform presei franceze, sechestrații ar fi fost torturați mai mult timp, în speranța că-și vor recunoaște faptele. Aceștia au fost arşi cu un pistol termic, au avut parte de spânzurări simulate şi băgați cu capul în apă pentru tentative de înec.

Mai mult decât atât, ei au fost forțați să intre în frigidere, fiind închiși în acestea. La final, pe data de 25 iulie românii au fost abandonați la Chapelle-d’Armentières, o localitate aflată în nordul Franţei.

Românii torturați au făcut plângere la poliție

După ce au fost abandonați la Chapelle-d’Armentières, românii s-au dus la cel mai apropiat sediu al Jandarmeriei Naţionale, pentru a depune plângere pe numele agresorilor.

Poliția a acționat imediat, Thierry Behra alături de complici ajungând în arest. Cu toate astea, din cauza unui viciu de procedură, acesta a fost eliberat în anul 2019. Nu de aceeași libertate au avut parte și ceilalți acuzați, aceștia rămânând în continuare în închisoare.

Mai mult decât atât, alte şapte persoane au fost puse sub control judiciar. În data de 6 septembrie, a fost procesul la  Tribunalul Sain-Omer iar presa franceză estimează faptul că procesul se va finaliza pe data de 21 septembrie. În schimb, avocații familie Behra susțin că faptele de care clienţii lor sunt acuzați reprezintă o înscenare, ele neavând loc în realitate

La ora actuală, oamenii legii nu au aflat încă ci a furat din magazin, însă acest lucru nu-i va împiedica pe judecătorii francezi să dea un verdict cu privire la faptele lui Thierry Behra.

Tânăr român bătut în Spania

Și în Spania, la începutul lunii februarie 2021, un român, în vârstă de 23 de ani, din județul Alba, a fost în mod agresiv bătut de un grup de bărbaţi din cauza faptului că acesta luase apărarea unei fete.

În urma bătăii, acesta suferit un traumatism cranio-cerebral și a rămas în stare de inconștiență din cauză nenumăratelor lovituri primite mai ales în zona capului fiind fost internat de urgență la Spitalul Cruces din orașul basc Baracaldo. După evaluarea stării tânărului, medicii spanioli au rămas rezervați în legătură cu refacerea pacientului.

„Medicii l-au operat, însă pentru moment băiatul se află în comă indusă, având craniul grav afectat și cerebelul inflamat.” au spus autoritățile spaniole.

Și în România un tânăr a fost bătut, însă de această dată de către autoritățile de la o secție de poliție din București. Tânărul a fost preluat de pe stradă după ce a sunat la poliție după ajutor în urma unei altercații. Autoritățile l-au dus la secția de poliție, unde l-au bătut cu violență.

Polițiștii au încercat să se apere în această situație spunând că acesta era băut și violent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *