Prima pagină » Titlurile zilei » Mulțumiri primarului Mihai Chirica pentru haosul din prima zi a anului școlar! Traficul este infernal, în tot orașul. Chiar nu există o soluție?

Mulțumiri primarului Mihai Chirica pentru haosul din prima zi a anului școlar! Traficul este infernal, în tot orașul. Chiar nu există o soluție?

09 sept. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Mihai Chirica le-a făcut o bucurie de zile mari ieșenilor! În prima zi a anului școlar oamenii sunt blocați în traficul infernal din Iași

De când este primar, Mihai Chirica nu a realizat niciun proiect notabil pentru Iași. Singura lui realizare sunt machetele pasajelor și ale tuturor proiectelor pe care le prezintă, an de an, și pe care, ulterior, le abandonează în sertarele de la Palatul Roznovanu. Data de 9 septembrie 2024 va fi notată ca cea mai haotică zi în traficul ieșean. Toate străzile sunt blocate, arhipline, iar șoferii stau zeci de minute în cozile care se întind pe kilometri.

Mihai Chirica a transformat orașul într-un adevărat haos, în prima zi a anului școlar

Calvarul șoferilor din Iași este departe de a se încheia, fiecare arteră din municipiu este blocată, în tot orașul se circulă bară la bară, iar oamenii sunt cu nervii întinși la maximum. De când ocupă biroul de la Palatul Roznovanu, Mihai Chirica nu a vrut să construiască nicio stradă nouă și nici nu și-a dus promisiunile făcute, la fiecare campanie electorală, la capăt. În prima zi de școală, elevii și părinții petrec zeci de minute în traficul infernal din Iași pentru a ajunge la unitățile de învățământ, iar tot acest haos este cauzat de incompetența edilului. Cum este posibil ca în aproape 10 ani, de când pozează într-un primar exemplar, să nu fie capabil să construiască măcar o stradă nouă în Iași? Este dovada clară că Mihai Chirica și-a dorit mereu scaunul de primar doar pentru propriile interese, nu pentru dezvoltarea municipiului și crearea unui oraș civilizat, așa cum minte de ani de zile.

Reporterii BZI au mers ieri, duminică, 8 septembrie 2024, pe șoseaua Bucium, unde au discutat cu șoferii care circulau bară la bară. Aceștia au transmis că se așteaptă la paralizarea orașului, începând cu prima zi de școală.

„De mâine (n.r. luni 9 septembrie 2024) începe aglomerația, mai ales în trafic. Cu autobuzul, dacă mergi, tot bară la bară se circulă, cu tramvaiul ai doar porțiunea din CUG, cu bandă unică, nu știu să fie și în altă parte, cu mașina, la fel, e de groază. Ce să facem? Singura variantă este să mergi pe jos, dar nu toată lumea are posibilitatea să facă asta. Mergem înainte, ăsta e oraș civilizat și modern, se vede după cine și cum îl conduce”, a spus Victor, un șofer din Iași.

Părinții au planificat să-și trezeasă copiii dimineața, devreme, pentru a ajunge la timp, la școală.

„Mă aștept ca în prima zi de școală să fie foarte aglomerat. Ne vom pune la somn devreme, ca să ne putem trezi mult mai dimineață. Eu mă voi trezi la 05:00, iar pe fetița mea o voi trezi la 06:00, ca la 06:30 să ieșim din casă. Noi stăm în Bucium și dacă plecăm la 07:00 din casă, ajungem la 10:00, la școală. Va fi și mai aglomerat din cauza lucrărilor din zonă”, a spus Andreea, mama unei fetițe de 7 ani.

Iașul este paralizat din cauza traficului. Șantiere deschise haotic, străzi blocate, ieșeni cu nervii întinși la maximum

Probleme cu traficul sunt pe bulevardul Poitiers, zonă deja problematică dinainte ca lucrările de modernizare să fie începute. Aceeași situație este și pe șoseaua Bucium, au paralizat traficul din zonă. Deși Mihai Chirica putea evita să creeze acest haos, în oraș, să realizeze lucrările de modernizare în perioada vacanței de vară, acesta a fost mai ocupat cu campania electorală și cu punerea în prim plan a proiectelor pe care le aduce în atenție, la fiecare rundă de vot.

Pe bulevardul Poitiers, în zona podului de la Selgros, se circulă bară la bară, din cauza lucrărilor de modernizare pe care Chirica le promite, de ani de zile, însă până acum, nu a făcut nimic. Strada plină de gropi și denivelări ar fi putut fi reparată și modernizată în cele trei luni, în care elevii erau în vacanță, iar traficul era mult mai lejer față de restul anului, însă edilul își bate joc, din nou, de toți ieșenii.

Același lucru se întâmplă și pe șoseaua Bucium, din cauza lucrărilor din zonă. Edilul a deschis șantierul de la podul Vămășoaia, de mai bine de două luni de zile, însă nici urmă de muncitori. Șoferii merg bară la bară, iar șantierul este închis. Mihai Chirica a restricționat zona, mașinile merg pe o singură bandă, șoferii sunt disperați de situație.

Este revoltător, înainte de alegerile locale și europarlamentare, din 9 iunie 2024, primarul Mihai Chirica s-a apucat să cheltuie banii ieșenilor pe asfaltările haotice și de proastă calitate din oraș. Amintim, aici, de bulevardul Socola, care nu necesita intervenții și nu era o urgență la fel cum nici pe strada Bucium, din cartierul Bularga, în zona Granit, nu era o necesitate decopertarea și asfaltarea arterei. Mai grav, în ambele cazuri s-a constatat că lucrările au fost efectuate defectuos, ambele străzi erau denivelate, iar Mihai Chirica a cheltuit alți bani pentru reparații. Este revoltător cum edilul le râde în față ieșenilor, în fiecare zi, și își bate joc de banii acestora.

Mihai Chirica nu are niciun proiect de dezvoltare care să conteze

De când este primar, Mihai Chirica nu a venit cu niciun proiect de anvergură care să poată să scoată din amorțeală Iașul și să îl poziționeze alături de celelalte județe dezvoltate din țară, în care se investește masiv, cu fonduri obținute de la Guvern. Administrația publică locală oferă, de aproximativ 10 ani, doar promisiuni, machete și conferințe de presă, iar în final, nu există niciun rezultat palpabil.

În ceea ce privește proiectul privind realizarea pasajelor supraterane în Podu Roș, acesta a fost promis și prezentat cu mare fast, în 2020. Însă a rămas uitat, într-un sertar de la Palatul Roznovanu, și șters de praf de edil, în anul electoral 2024. Practic, Mihai Chirica a promis, din nou, ieșenilor reorganizarea completă a traficului din Podu Roș, în speranța unui vot în plus, știind că Iașul are nevoie cu disperare de acest proiect, pentru decongestionarea traficului.

Administrația locală are, într-adevăr, o calitate, știe să îmbrace cu mult fast conferințele de presă, în cadrul cărora anunță noile proiecte care se dovedesc a fi un eșec. Un praf în ochii oamenilor. Aici amintim proiectul SF, privind inelul pietonal suprateran, din Podu Roș. Ce s-a întâmplat cu el? Un eșec! Mai putem aminti și de proiectele cu privire la construirea unui pasaj pe strada Palat și cel ce ar fi trebuit realizat sub rondul din Agronomie, ambele sunt abandonate și nu vor fi realizate.

Mai mult, tot la capitolul trafic și autovehicule, Iașul nu are nici suficiente locuri de parcare, Mihai Chirica tot promite realizarea parcării supraterane, de pe strada Mușatini, însă proiectul s-a dovedit un eșec.

Mihai Chirica le-a făcut o bucurie de zile mari ieșenilor! În prima zi a anului școlar, oamenii sunt blocați în traficul infernal din Iași, din cauză că edilul nu a construit nicio stradă și nu a realizat niciun proiect de infrastructură, promis de ani de zile. Planul primarului Mihai Chirica este unul prin care se dorește blocarea întregului oraș. În loc să fi pus, toată vara, echipele de muncitori la treabă și să urgenteze șantierele importante din Iași, acesta privește dezinteresat, în fiecare zi, cum șoferii trec testul răbdării, tranzitând șoseaua Bucium, bulevardul Poitiers, dar și zona Păcurari, CUG, Canta.

Comentarii
  • Pai, daca CTP duduia de bine ce mergea, cu trasee acoperitoare si timpi setati ca in Japan, cu tarife rezonabile, conditii de decente (ne-aglomerat) si soferi stimulati, pariez ca se dubla numarul de calatori, care isi lasau propriile masini acasa si fluidizau firesc traficul. Acest fenomen – dublat de o politica conditionare a circulatiei auto intraurbana. Deci, CTP putea fi asul din maneca… Dar, in mainile unor idioti, nici cu un careu de asi NU „faci primavara”. Concluzia: trebuie mai multa minte… Sorry, asta suntem, brooooo….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024