Litoralul românesc a devenit o destinație de vacanță pentru tot mai mulți turiști străini. Potrivit autorităților din județul Constanța, peste 100.000 de vizitatori din străinătate au ajuns anul trecut în stațiunile de la malul Mării Negre.
Tot mai mulți turiști străini aleg să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc
Turismul din țara noastră a înflorit în ultimii ani, dovadă fiind numărul mare de vizitatori din străinătate care ajung în România în fiecare an. Printre destinațiile preferate de turiștii străini se află stațiunile de la malul Mării Negre. Astfel, pe litoralul românesc și în Delta Dunării, doar anul trecut, au ajuns peste 100.000 de vizitatori, majoritatea acestora provenind din Germania, Anglia și Franța. Turiștii străini sunt atrași de plajele frumoase de pe litoralul românesc, de Cazinoul emblematic al orașului Constanța, de festivalurile de muzică, dar și de preparatele culinare tradiționale românești.
Unul dintre hotelurile din Mamaia așteaptă în această vară aproape 500 de turiști germani. Prima sosire a acestora este programată pe data de 9 iunie, iar ultimele plecări pe 15 septembrie. Datele Institutului Național de Statistică au confirmat creșterea numărului de turiști străini pe litoral, comparativ cu anul 2022.
Cristian Bărhălescu, președinte ANAT Sud-Est, a explicat că turiștii străini aleg litoralul românesc pentru distracție, fiind atrași de numeroasele atracții din Mamaia. Printre atracțiile principale se numără și Delta Dunării, ce oferă peisaje de basm. Cei mai mulți turiști străini care ajung la malul Mării Negre sunt din Germania, Franța, Italia și Israel, care organizează chartere anual pe aeroportul din Constanța.
Modernizarea Aeroportului din Tuzla permite acum aterizarea aeronavelor private
Mulți dintre turiștii străini ajung și din București pentru un city-break de o zi sau două, fiind atrași de festivalurile din Mamaia și Costinești, degustările de vinuri și plimbările prin centrul istoric al Constanței.
Modernizarea Aeroportului din Tuzla, cu o pistă nouă de 900 de metri, permite acum aterizarea aeronavelor private, avioanelor de 40 de locuri și elicopterelor. Acest lucru contribuie la creșterea conectivității regionale și a numărului de turiști străini care ajung pe litoralul românesc.
„Deja avioanele bulgărești au aterizat aici. S-a schimbat perspectiva de când suntem în Air Schegen, dacă până acum ne întreba lumea România sau Bulgaria, ori-ori, deodată România și Bulgaria își dau mâna pentru a aduce turiști din Orientul Îndepărtat, Americile de Sud”, a explicat Adrian Voican, vicepreședinte ANAT.