Ingrediente:
Pentru 3 blaturi subtiri:
- 6 albusuri
- 6 linguri de zahar
- 2 si 1/2 linguri de faina
- 150 g alune de padure/nuci macinate
Pentru crema de galbenusuri:
- 10 galbenusuri
- 10 linguri de zahar
- 3 linguri rase de faina/amidon de porumb
- 20 g zahar vanilinat
- 340 ml lapte
- 170 g unt
- 1 fiola esenta de vanilie
Pentru crema crocanta:
- 200 g +4 linguri de zahar caramelizat (facut ca pentru crema de zahar ars)
- 130 g alune de padure/nuca tocate
- 200 ml frisca lichida
Pentru decor (optional):
- alune de padure/nuci tocate
- frisca batuta
- bucatele de zahar caramelizat
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius.
Blat:
Cantitatile de la cele 3 blaturi sunt date impreuna, dar pentru ca le vei coace separat, ingredientele pentru fiecare blat in parte sunt: – 2 albusuri, – 2 linguri zahar, – 1/2 lingura de faina, – 50 g alune macinate/nuci.
Bate albusurile bine, adauga incet zaharul si bate pentru omogenizare. Incorporeaza treptat faina si alunele/nucile macinate. Intinde pe o tava rotunda cu diametru de 20 de cm si dala cuptor pentru 25 de minute.
Repeta pentru fiecare blat din cele 3.
Crema de albusuri:
Intr-o cratita medie, pe foc mic, amesteca incontinuu galbenusurile, zaharul, faina/amidonul, zaharul vanilat si laptele pana cand obtii o crema omogena si tare. Lasa crema laracit. Bate untul bine si adauga-l treptat, amestecand continuu, cremei racite.
Crema crocanta:
Cu ajutorul unei spatule, amesteca frisca bine cu alunele/nucile tocate si zaharul caramelizat zdrobit bucati (nu pisat)
Montarea tortului:
Se face simplu: 1 blat, 1 strat de crema de galbenusuri, 1 strat de crema crocanta. Repeta.
Iti va ramane niste crema de galbenusuri, cu ea poti tapeta marginile tortului.
Ornare:
Dupa inspiratie si gust, poti orna cu frisca, extra–zahar caramelizat, nuci, alune tocate sau chiar fulgi de migdale.