Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Multi spun ca e cel mai bun tort din lume. Eu sunt de acord! Nu va mai ramane nimic in farfurie. Reteta mai jos
Multi spun ca e cel mai bun tort din lume. Eu sunt de acord! Nu va mai ramane nimic in farfurie. Reteta mai jos

Multi spun ca e cel mai bun tort din lume. Eu sunt de acord! Nu va mai ramane nimic in farfurie. Reteta mai jos

17 ian. 2017, 12:05,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:17849;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

Pentru 3 blaturi subtiri:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 si 1/2 linguri de faina
  • 150 g alune de padure/nuci macinate

Pentru crema de galbenusuri:

  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 3 linguri rase de faina/amidon de porumb
  • 20 g zahar vanilinat
  • 340 ml lapte
  • 170 g unt
  • 1 fiola esenta de vanilie

Pentru crema crocanta:

  • 200 g +4 linguri de zahar caramelizat (facut ca pentru crema de zahar ars)
  • 130 g alune de padure/nuca tocate
  • 200 ml frisca lichida

Pentru decor (optional):

  • alune de padure/nuci tocate
  • frisca batuta
  • bucatele de zahar caramelizat

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius.

Blat:
Cantitatile de la cele 3 blaturi sunt date impreuna, dar pentru ca le vei coace separat, ingredientele pentru fiecare blat in parte sunt: – 2 albusuri, – 2 linguri zahar, – 1/2 lingura de faina, – 50 g alune macinate/nuci.
Bate albusurile bine, adauga incet zaharul si bate pentru omogenizare. Incorporeaza treptat faina si alunele/nucile macinate. Intinde pe o tava rotunda cu diametru de 20 de cm si dala cuptor pentru 25 de minute.
Repeta pentru fiecare blat din cele 3.

Crema de albusuri:
Intr-o cratita medie, pe foc mic, amesteca incontinuu galbenusurile, zaharul, faina/amidonul, zaharul vanilat si laptele pana cand obtii o crema omogena si tare. Lasa crema laracit. Bate untul bine si adauga-l treptat, amestecand continuu, cremei racite.

Crema crocanta:
Cu ajutorul unei spatule, amesteca frisca bine cu alunele/nucile tocate si zaharul caramelizat zdrobit bucati (nu pisat)

Montarea tortului:
Se face simplu: 1 blat, 1 strat de crema de galbenusuri, 1 strat de crema crocanta. Repeta.
Iti va ramane niste crema de galbenusuri, cu ea poti tapeta marginile tortului.

Ornare:
Dupa inspiratie si gust, poti orna cu frisca, extra–zahar caramelizat, nuci, alune tocate sau chiar fulgi de migdale.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`