Prima pagină » Actualitate » Multe ieșence plătesc sute de lei pentru a face acest test, dar nu știu că este gratuit! Ce spun medicii?
Multe ieșence plătesc sute de lei pentru a face acest test, dar nu știu că este gratuit! Ce spun medicii?

Multe ieșence plătesc sute de lei pentru a face acest test, dar nu știu că este gratuit! Ce spun medicii?

21 feb. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu, în Actualitate

Ieșencele care doresc să-și facă testul Papanicolau plătesc bani grei pentru a afla dacă suferă de cancer de col uterin. O consultație la medicul ginecolog de la o clinică privată costă peste 100 de lei, iar testul și interpretarea lui, mai bine de 150 de lei. Ceea ce nu știu multe dintre acestea este faptul că exact același test se poate face gratuit și în condiții foarte bune și la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

„Femeile cu vârstele cuprinse între 25 și 65 de ani beneficiază de gratuitate pentru testul Papanicolau. Până în anul 2018, acest test se făcea doar pe baza trimiterii de la medicul de familie. Acum însă, orice femeie se poate adresa spitalului nostru. Observăm o creștere a adresabilității, dar este încă mică”, spune dr. Irina Cațighera, specialist în planificarea familială la Maternitatea „Cuza Vodă”.

Multe ieșence evită spitalele de stat din cauza faptului că le consideră prea aglomerate. Partea bună este că la Maternitatea „Cuza Vodă” timpul de așteptare nu este extrem de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *