Prima pagină » National » Mugur Mihăescu, despre restricțiile impuse în pandemie: „Dreptul a zeci, sute de mii de categorii sociale l-au interzis, invocând alt drept, dreptul la sănătate”

Mugur Mihăescu, despre restricțiile impuse în pandemie: „Dreptul a zeci, sute de mii de categorii sociale l-au interzis, invocând alt drept, dreptul la sănătate”

05 apr. 2021, 23:20,
Bianca Rebegea, în National

Actorul Mugur Mihăescu a vorbit luni, 5 aprilie, la Antena 3, despre restricțiile impuse în pandemie. El s-a arătat extrem de revoltat, deoarece autoritățile au interzis dreptul la muncă a zeci, sute de mii de categorii sociale, invocând dreptul la sănătate.

„Noi i-am ales. Suntem un popor de melci. Nici nu ieșim să ne batem pentru că ne-au interzis dreptul la muncă.

Dreptul a zeci, sute de mii de categorii sociale l-au interzis, invocând alt drept, dreptul la sănătate. Se fac controale, ia uite colo că se întâmplă, cârciuma cutare face chefuri, dar pe oamenii aia i-ai despăgubit că i-ai tocat cu dreptul la muncă?!

Tu te-ai împrumutat de 100 de miliarde și nu ai găsit 500 de milioane să salvezi o industrie de un milion de oameni. Sunt un milion de oameni, din industriile pe orizontală, afectați de așa ceva. (…) De restul un milion cărora le-ai interzis dreptul la muncă și apoi îi arăți cu degetul (…)

Pe mine m-ai închis că am două jaluzele și o copertină retractabilă de până că zici că este spațiu conform protocolului. Cu cine să vorbesc? I-am votat, cu ei trăim, ei oricum trăiesc indiferent de cât vorbim noi și melcii își merită conducătorul.

Dacă tu nu știi să dai jos cu acești indivizi care ți-au interzis dreptul la muncă, la educație, până și la sănătate că nu au fost în stare să facă niște reguli elementare.

Nu i-a văzut nimeni niciodată pe acești specialiști. Nimeni nu a zis somitatea asta, plus somitatea asta, plus somitatea asta, plus somitatea asta plus vreo două somități din țările lovite de paranoia asta și care nu au știut, uite cu ăștia ce au zis asta am făcut noi”, a spus actorul Mugur Mihăescu, la Sinteza zilei.

Mugur Mihăescu, despre restricțiile impuse în pandemie: „Îi rog pe toţi fără locuri de muncă să vină în stradă să îşi apere locul de muncă”

Luni seara, 29 martie, actorul Mugur Mihăescu a fost prezent la Antena 3, unde i-a îndemnat, pe toți cei care nu au un loc de muncă, să iasă în stradă și să protesteze împotriva restricțiilor impuse de autorități.

„Nu le consider proteste, cred că este o mişcare de bucurie a oamenilor din HoReCa că au primit ajutoarele de acum 6 luni. Eu cred că sunt proteste conspiraţioniste, deşi nu văd icoane, văd tineri”, a spus cu ironie actorul, despre protestele din marile orașe ale țării.

„N-au de ce să se mai lege acum că pupa icoane, că sunt naţionaliste. Nu, sunt tineri care nu mai vor să fie călcaţi în picioare. Ieri la o terasă unde jucam golf a venit poliţia şi jandarmeria şi spuneau că ‘Ne este jenă de ceea ce facem’. Dar au şefi şi pot fi imediat traşi la răspundere. La Bucureşti nu sunt șoșociști, auriști, pesediști, useriști, sunt oameni fără locuri de muncă majoritatea şi îi rog pe toţi fără locuri de muncă să vină în stradă să îşi apere locul de muncă. Ori facem o Mioriţă, luăm o lopăţică şi ne băgăm sub pământ, ori dacă nu dovediţi că vă meritaţi şi voi liberateea. Noi ne-am luptat o dată, dovediţi şi voi”, a adăugat Mugur Mihăescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *