Prima pagină » National » Mugur Mihăescu, apel către medicii din România: „Până când în fruntea ministerului lor nu este pusă o persoană pe care ei să şi-o poată însuși, să întrerupă orice muncă”
Mugur Mihăescu, apel către medicii din România: „Până când în fruntea ministerului lor nu este pusă o persoană pe care ei să şi-o poată însuși, să întrerupă orice muncă”

Mugur Mihăescu, apel către medicii din România: „Până când în fruntea ministerului lor nu este pusă o persoană pe care ei să şi-o poată însuși, să întrerupă orice muncă”

12 apr. 2021, 23:50,
Bianca Rebegea în National

Luni seară, 12 aprilie, actorul Mugur Mihăescu a fost prezent la Antena 3, unde a făcut un apel către medicii din România.

În urma evenimentele tragice din ultima vreme din domeniul sănătății, în care mii de români și-au pierdut viața, Mugur Mihăescu îi roagă pe medicii din această țară să oprească activitatea, să nu mai profeseze, până în momentul în care în fruntea ministerului lor nu este pusă o persoană pe care ei să şi-o poată însuși și recunoaște.

„În rog pe medicii din țara asta să se strângă în drum guvern al lor și să oprească activitatea pentru că ei nu mai profesează. Există doar o singură boală numită COVID. Îi rog insistent pe toți medicii din țara asta, până când în fruntea ministerului lor nu este pusă o persoană pe care ei să şi-o poată însuși și recunoaște, până când ministerul domniilor lor nu este condus de oamenii care vin și cunosc ceea ce se întâmplă cu oamenii din breasla asta, să întrerupă orice muncă pentru că oricum nu sunt folositori.

La ora actuală ei sunt folosiți doar pentru o singură boală care mai există. Nu mai există ruptură musculară, nu mai există tasare de coloană, nu există chirurgie toracică.

Un angajat a refuzat să intre în TIR-ul de Terapie Intensivă de la Victor Babeş de teamă să nu se infecteze. Mugur Mihăescu face un apel către medici

Omul ăla nu vroia să intre în TIR-ul ăla nici măcar cu combinezon pentru că bau-bau ultimului an și jumătate a zis „Stați acasă îngropați-vă pentru că veți muri!”. Şi vă mai mirați că ăla nu intră nici un combinezon în spitale. Întrebați un om din țara asta care ar vrea să ajungă la un spital, oricât de frumos ar fi.

Care ar vrea să intre acum în spital pentru orice? Nimeni! Pentru că spitalul este bau-bau, medicii dacă ai încăput pe mâna lor sunt bau-bau. Numai profesează pentru că totul este pentru cauza supremă COVID”, a spus actorul Mugur Mihăescu la Antena 3.

Potrivit unor surse medicale, ventilatoarele ar fi fost montate greșit. Totodată, responabilul care s-a deplasat la fața locului pentru a verifica care este situația ventilatoarelor, a refuzat să intre în secție din cauză că îi este frică că se poate infecta cu noul coronavirus.

„Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă  a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță  a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului  a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.”, se arată în comunicatul DSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`