Prima pagină » Sanatate » Mucus prezent în urină. Afecțiuni grave semnalate prin acest simptom

Mucus prezent în urină. Afecțiuni grave semnalate prin acest simptom

16 iun. 2022, 09:22,
BZI.ro, în Sanatate

Unele persoane se întreabă ce semnifică simptomul de mucus prezent în urină. Dar trebuie să știi că mucusul se găsește în cantități mici în urina unei persoane sănătoase. O schimbare a culorii urinei ridică suspiciunea unei boli infecțioase sau a altor probleme ale tractului urinar.

Prezența doar a mucusului în urină nu provoacă simptome clinice, iar o senzație de disconfort indică prezența bacteriilor patogene, a pietrelor la rinichi, a ureterelor, precum și a posibilelor boli ale organelor genitale. Senzațiile neplăcute includ durere în abdomen sau în regiunea lombară, dificultate și durere în timpul urinării, febră. Compoziția mucusului poate fi determinată numai în laborator.

un recipient cu urina pe o masa si un doctor care analizeaza proba de urina

Mucusul din urină poate fi rezultatul unor îngustari ale tractului urinar, creând o obstrucție a fluxului de urină

Mucus prezent în urină. De ce se formează pietrele în sistemul urinar

Principalii factori de risc pentru dezvoltarea bolii sunt utilizarea unui număr mare de alimente care conțin calciu, precum și a suplimentelor de calciu. De asemenea, luând vitamina D, sulfonamide, acid ascorbic poți dezvolta afecțiunea.

Dar și lipsa vitaminelor precum a celor A și B în organism datorită creșterii substanțelor care formează sare și scăderii cantității de inhibitori contribuie la creșterea sărurilor în urină. De asemenea, în unele cazuri există chiar predispoziție ereditară. Simptomul poate fi declanșat de creșterea funcției glandelor tiroide și paratiroide.

Boala Crohn este o leziune cronică severă a intestinului cu exacerbări periodice, caracterizată prin inflamarea segmentară a pereților acestuia, mucus în urină și în scaun. Această afecțiune se poate dezvolta atât la adulți cât și la bebeluși.

femeie care se tine de josul abdomenului din cauza durerii

Principalii factori de risc pentru dezvoltarea bolii sunt utilizarea unui număr mare de alimente care conțin calciu

Mucusul din urină poate fi rezultatul unor îngustări ale tractului urinar, creând o obstrucție a fluxului de urină. Există mai multe motive pentru dezvoltarea acestei patologii. În primul rând aceasta se manifestă din cauza introducerii și utilizării prelungită a cateterelor în uretra, traumatisme, cel mai adesea cu urolitiază din cauza mișcării pietrelor, procese tumorale, de exemplu, în uretră, vezică urinară și infecții ale sistemului genito-urinar.

Boli care provoacă apariția mucusului. Cum să identifici la timp afecțiunea

Bolile sistemului genito-urinar sunt adesea cauzate de agenți infecțioși, cel mai adesea bacterii, mai rar ciuperci și viruși, prezența lor se manifestă prin mâncărime, arsuri, dureri în timpul urinării, tulburări de urină și febră mare. Microorganismele patogene includ Escherichia coli, precum și agenții patogeni ai chlamydia, trichomonasis, gonoreea, sifilisul, herpesul genital.

femeie care se tine de josul abdomenului din cauza durerii

Prezența doar a mucusului în urină nu provoacă simptome clinice, iar o senzație de disconfort indică prezența bacteriilor patogene

Retenția acută de urină este absența urinării, în timp ce se menține nevoia și senzația de umplere a vezicii urinare, care poate fi însoțită de eliberarea de sânge în urină, durere în abdomenul inferior și febră. Toate acestea pot fi cauzate de blocarea tractului urinar, cel mai adesea de pietre, mai rar de formațiuni tumorale.

Malformații congenitale și dobândite ale sistemului urinar precum ectazie tubulară. O boală chistică de rinichi, caracterizată prin dilatarea tubilor care alcătuiesc organul poate provoca manifestarea simptomului. Boala duce la formarea de pietre și inflamație bacteriană cronică;

De asemenea, un mucus prezent în urină poate fi provocat de rinichii în formă de potcoavă, adică fuziunea a 2 rinichi într-unul, ale căror uretere se termină în vezică. De asemenea, printre bolile care sunt însoțite de acest simptom este diverticulul caliciului rinichiului. O cavitate plină cu lichid, care poate fi atât congenital, cât și rezultatul multor infecții, leziuni și urolitiază transferate în timpul vieții.

femeie care sta asezata pe un viceu si priveste ingandurat

Bolile sistemului genito-urinar sunt adesea cauzate de agenți infecțioși, cel mai adesea bacterii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *