Prima pagină » Sanatate » Mucus în urină: Ce afecțiuni grave semnalează acest simptom

Mucus în urină: Ce afecțiuni grave semnalează acest simptom

10 feb. 2022, 13:42,
în Sanatate

Mucus în urină poate avea și o persoană perfect sănătoasă. Însă, dacă culoarea urinei se modifică, există suspiciunea unei boli infecțioase sau a altor probleme la nivelul tractului urinar. Iar prezența unei senzații de disconfort indică prezența bacteriilor patogene, a pietrelor la rinichi, precum și a posibilelor boli ale organelor genitale.

Senzațiile neplăcute sunt resimțite sub o durere în abdomen sau în regiunea lombară. Apare o dificultate și durere în timpul urinării, chiar și febră. Compoziția mucusului poate fi determinată numai în laborator. Printre principalele cauze ale mucusului în urină se numără formarea de pietre în sistemul urinar și infecțiile urinare.

un recipient pe masa cu urina pentru analize

Senzațiile neplăcute sunt resimțite sub o durere în abdomen sau în regiunea lombară

Mucus în urină: Factori de risc care provoacă dezvoltarea bolii

De cele mai multe ori, o infecție urinară apare din cauza utilizării unui număr mare de alimente care conțin calciu. De asemenea, afecțiunea se poate manifesta din cauza lipsei vitaminelor A și B în organism. Creșterea substanțelor care formează sarea în organism poate fi un factor de risc care provoacă afecțiunea.

Unele persoane chiar manifestă o predispoziție ereditară. Boala Crohn este o leziune cronică severă a intestinului cu exacerbări periodice, caracterizată prin inflamarea segmentară a pereților acestuia. Această boală poate provoca mucusul.

La femei, vaginul este situat destul de aproape de uretra, din care, pot cădea bucăți de țesut epitelial, sub forma unor secreții mucoase. În acest caz, mucusul este detectat în urină într-o cantitate mică. Mucusul în urină în cantități mari apare de obicei în cazul bolilor infecțioase și inflamatorii ale sistemului genito-urinar. De regulă, în același timp, la o femeie apar durerile în zona abdomenului.

femeie care se tine de zona intima din cauza infectiei urinare

De cele mai multe ori, o infecție urinară apare din cauza utilizării unui număr mare de alimente care conțin calciu

Principalele funcții ale mucusului: Care este rolul acestuia în organism

Mucusul are un rol foarte important în organismul uman. În primul rând acesta reglează migrarea cationilor din urină în epiteliul vezicii urinare. Cationii, în special potasiul, joacă un rol semnificativ în patogeneza cistitei. Compușii heparoizi, precum glicozaminoglicani, care sunt conținute în mucus, contribuie la refacerea leziunilor vezicii urinare.

De asemenea, mucusul contribuie la crearea unei bariere fizice între urină și epiteliul pereților vezicii urinare. Urina conține un factor toxic nou descoperit care poate deteriora bariera de mucus. Un rol important în neutralizarea acestui factor este jucat de uromodulină. Aceasta este cunoscută ca proteina Tamm-Horsfall. Uromodulina este baza care ține împreună toate tipurile de cilindri din urină.

Trebuie să știi că mucusul, împreună cu componentele sale, asigură funcțiile de protecție a pereților vezicii urinare. Este important să existe suficient mucus în consistența urinei pentru a preveni o serie de boli, cum ar fi infecțiile vezicii urinare, formarea de pietre, cistita și cancerul uretral.

femeie care se tine de zona intima din cauza durerii provocata de infectia urinara

La femei, vaginul este situat destul de aproape de uretra, din care, pot cădea bucăți de țesut epitelial, sub forma unor secreții mucoase

Cum să tratezi disconfortul apărut: Tratament sigur și sfaturi de urmat

După ce a descoperit adevărata cauză a bolii și ai obținut un diagnostic precis, medicul te va sfătui ce tratament să urmezi. Specialiștii recomandă să bei multă apă pe toată perioada tratamentului. Cele mai potrivite pentru hidratare dar și pentru efectuarea unor spălături sunt ierburile naturale. Cele mai indicate printre acestea sunt cele cu proprietăți antiinflamatoare.

Tratamentul trebuie să fie cuprinzător. Analgezicele sunt cele mai folosite pentru a calma durerea. Antibioticele și medicamentele antiinflamatoare vor elimina focarele de inflamație. Medicamentele sunt prescrise în funcție de boala care a determinat creșterea secreției de mucus.

Este bine să uiți pentru totdeauna de obiceiurile proaste. Astfel, în primul rând trebuie să mănânci corect și în porții mici. Trebuie să excluzi din meniu alimentele sărate, picante, afumate, dulciurile, laptele, pâinea albă și brioșele. De asemenea, este indicat să te limitezi a folosi produse parfumate pentru zona intimă.

Dacă pe lângă mucus în urină apar și alte impurități, precum puroiul și sângele, care au un miros neplăcut, trebuie să știi că există posibilitatea că suferi de o boală gravă. Pentru a evita apariția unei cantități mari de mucus în timpul urinării, trebuie respectate măsuri speciale de prevenire. Precum, respectarea unei igiene a organelor genitale.

femeie care tine o cala in mana la nivelul zonei intime

Mucusul are un rol foarte important în organismul uman


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *