Prima pagină » Culinar » Mousse de zmeură pufos și aerat. Un desert încântător!

Mousse de zmeură pufos și aerat. Un desert încântător!

19 mart. 2024, 14:12,
BZI.ro, în Culinar

Există două moduri principale prin care se poate prepara mousse de zmeură, adică varianta doar cu gelatină sau cea aerată, care conține și albușuri de ou, cum este și rețeta de față. Acest mousse din zmeură proaspătă nu presupune coacere și este spumos și fructat, ideal pentru servit la petreceri, ocazii speciale sau oricând avem poftă de ceva dulce, dar ușor.

Mousse de zmeură pufos și aerat

Mousse-ul de zmeură este un desert elegant, decadent și surprinzător de aerat și ușor, plin de aroma intensă a zmeurei proaspete. Albușurile bătute produc bule mici și conferă întregului lucru o textură fină și spumoasă. Această versiune de mousse este mai ușoară și mai pufoasă decât cea preparată cu gelatină, și este mult mai distractiv de mâncat! Dacă dorești, poți adăuga o lingură de suc de lămâie și/sau una sau două lingurițe de extract de vanilie, pentru o aromă mai complexă. Adaugă-le în piureul de zmeură, înainte de a amesteca totul împreună.

În timp ce acest mousse de zmeură este fantastic servit ca atare, toppingurile și garniturile îl pot face și mai elegant. De exemplu, poți bate puțină frișcă pentru a o adăuga deasupra, iar apoi să stropești cu puțin sos sau coulis de zmeură și fulgi de ciocolată neagră sau albă. De asemenea, câteva frunze proaspete de mentă oferă întotdeauna un contrast frumos și o explozie de culoare deserturilor!

Veți avea nevoie de 1 cană de piure de zmeură, ⅓ cană de zahăr, 3 lingurițe de pudră de gelatină, ⅓ cană apă, 2 albușuri de ouă mari și 1 cană de smântână cu conținut ridicat de grăsime.

Puteți înlocui apa cu un lichior la alegere

Combinați piureul de zmeură și zahărul într-un bol mare și lăsați deoparte. Într-un bol mic, presărați gelatina peste apă și lăsați-o să se înmoaie timp de 5 minute. Transferați bolul la cuptorul cu microunde și încălziți în episoade de câte 10 secunde până când gelatina se dizolvă în lichid.

Turnați gelatina în amestecul de piure de fructe, amestecați bine și lăsați deoparte în timp ce pregătiți restul ingredientelor. Într-un alt bol, bateți albușurile până încep să se formeze colțuri de spumă densă, care se ridică în sus. Încorporați-le cu grijă în amestecul de fructe răcit, amestecând ușor până se combină. Bateți și smântâna până se formează colțuri, iar apoi încorporați-o cu grijă în amestecul de fructe, amestecând până se combină. Turnați compoziția în 6 pahare de servire, apoi lăsați-o la răcit până se întărește, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ 2 ore.

Nu ezitați să înlocuiți apa, total sau parțial, cu un un lichior la alegere (să nu fie de tip cremă). Acest mousse iese deosebit de gustos preparat cu Cambord sau Cointreau în loc de apă.

Dacă dorești o variantă mai simplă de mousse cu zmeură, poți opta pentru versiunea din frișcă bătută și aromatizată, stabilizată cu gelatină. Începe prin a bate smântâna pentru frișcă până capătă o consistența fermă. După aceea, adaugă un topping în aroma ta preferată (cum ar fi lichior, fructe, ciocolată, extracte) și puțină gelatină pe care ai înmuiat-o și topit-o. Amestecă totul împreună, pune în recipiente la răcit timp de câteva ore, iar apoi mousse-ul cu zmeură este gata de servit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *