Prima pagină » Culinar » Mousse de caramel şi ciocolată albă
Mousse de caramel şi ciocolată albă

Mousse de caramel şi ciocolată albă

30 dec. 2019, 12:05,
în Culinar

Dacă vrei să-ţi impresionezi familia şi oaspeţii în seara magică de Revelion, prepară şi tu reţeta aceasta de mousse de ciocolată albă şi caramel.

Ingrediente:

Pentru mousse:

  • 400 g ciocolată albă
  • 400 ml frişcă lichidă

Pentru caramel:

  • 200 g zahăr
  • 150 ml smântână lichidă
  • 50 g unt

Pentru decor:

  • 30 g ciocolată
  • 8 biscuiţi

Mode de preparare:

Topeşti zahărul la foc mic. Când e lichid, adaugi smântâna lichidă şi amesteci viguros. Pui apoi untul şi fierbi, la foc mic, 10 minute, amestecând încontinuu, până când caramelul se îngroaşă şi capătă o nuanţă mai închisă. Dai la rece.

Tai ciocolata cubuleţe. Încălzeşti frişca şi topeşti în ea ciocolata. Laşi compoziţia la răcit, apoi amesteci cu mixerul, la viteză mai mare, până când devine aerată şi îşi măreşte volumul. Încorporezi jumătate din cantitatea de caramel. Pui în pahare şi laşi la frigider 3-4 ore.Decorezi cu un strat de caramel, ciocolată topită şi alune tocate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025