Dacă vrei să-ţi impresionezi familia şi oaspeţii în seara magică de Revelion, prepară şi tu reţeta aceasta de mousse de ciocolată albă şi caramel.
Ingrediente:
Pentru mousse:
- 400 g ciocolată albă
- 400 ml frişcă lichidă
Pentru caramel:
- 200 g zahăr
- 150 ml smântână lichidă
- 50 g unt
Pentru decor:
- 30 g ciocolată
- 8 biscuiţi
Mode de preparare:
Topeşti zahărul la foc mic. Când e lichid, adaugi smântâna lichidă şi amesteci viguros. Pui apoi untul şi fierbi, la foc mic, 10 minute, amestecând încontinuu, până când caramelul se îngroaşă şi capătă o nuanţă mai închisă. Dai la rece.
Tai ciocolata cubuleţe. Încălzeşti frişca şi topeşti în ea ciocolata. Laşi compoziţia la răcit, apoi amesteci cu mixerul, la viteză mai mare, până când devine aerată şi îşi măreşte volumul. Încorporezi jumătate din cantitatea de caramel. Pui în pahare şi laşi la frigider 3-4 ore.Decorezi cu un strat de caramel, ciocolată topită şi alune tocate.