Prima pagină » International » Motivul pentru care Ursula von der Leyen a anulat, în ultimul moment, întâlnirea cu premierul Serbiei. Această „intenţie” a fost clară
Motivul pentru care Ursula von der Leyen a anulat, în ultimul moment, întâlnirea cu premierul Serbiei. Această „intenţie

Motivul pentru care Ursula von der Leyen a anulat, în ultimul moment, întâlnirea cu premierul Serbiei. Această „intenţie” a fost clară

26 oct. 2024, 10:00,
Redacția BZI în International

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a refuzat vineri să se întâlnească la Belgrad cu premierul sârb Milos Vucevic, care a avut cu puţin timp înainte o întrevedere cu ministrul rus al dezvoltării economice, Maksim Reşetnikov, a declarat ambasadorul Uniunii Europene în Serbia, Emanuele Giaufret, relatează AFP, citat de Agerpres.

Înainte de o cină cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic, Ursula von der Leyen urma să se întâlnească cu premierul Vucevic, însă această întâlnire a fost anulată în ultimul moment. Motivul: şeful guvernului sârb tocmai discutase cu ministrul rus Maksim Reşetnikov, aflat şi el în vizită la Belgrad.

„Am anulat întâlnirea cu premierul (sârb) în urma întâlnirii (acestuia) cu ministrul economiei al Federaţiei Ruse”, a spus Giaufret, adăugând că „există informaţii cu privire la intenţia Serbiei de a-şi consolida relaţiile economice în alte domenii cu Federaţia Rusă”.

Această „intenţie” a fost clară

Această „intenţie” a fost clară, a afirmat ambasadorul Giaufret într-un comunicat, „publicat pe site-ul” guvernului sârb, înainte de a fi „retras”.

„Având în vedere acest lucru, preşedinta Comisiei (Europene) a considerat că nu există niciun motiv pentru a organiza întâlnirea cu premierul”, a mai spus Giaufret.

Comunicatul retras de pe site-ul guvernului sârb, a cărui copie a fost obţinută de AFP, face referire la o întâlnire între premierul Vucevic şi ministrul Reşetnikov, care conduce o „delegaţie rusă” în capitala sârbă.

„Premierul Milos Vucevic a discutat astăzi cu ministrul dezvoltării economice al Federaţiei Ruse, Maksim Reşetnikov, despre consolidarea în continuare a cooperării economice şi de altă natură între cele două ţări”, potrivit acestui text.

Ursula von der Leyen a declarat vineri la Belgrad că vizita ei în Serbia, în cadrul celui de-al patrulea său turneu în Balcanii de Vest, este un semn foarte clar al încrederii sale că viitorul Serbiei, un viitor al valorilor comune, se află în Uniunea Europeană, în cadrul căreia ţara îşi va exercita toate drepturile în calitate de membru.

Ea a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic, potrivit Tanjug

Comentarii
  • Sarbul se bucura ca intrevederea a fost anulata. E greu de tot sa suporti o toanta cum e von Leyen.
    In plus, Vucic (presedintele) si Vucevic (primul ministru) au spus clar : De 12 ani asteptam sa fim primiti in UE si mereu ni se ridica noi obstacole. Daca la final ni se va cere ca in contul admiterii sa recunoastem Kosovo, sa ne pervetim copii cu aberatiile lgbt si sa fim dusmanii Rusiei, atunci vom spune pas si ne vom reorienta. BRICS este o alternativa tentanta.

    • Ursula e o imputita!

      Eu nici nu inteleg tupeul jegos al Ursulei. Tirfa asta, dupa ce ca a fost prinsa cu doctoratul plagiat si a fost gasita vinovata de multe nereguli in instanta in cazul achizitiilor de vaxinuri Pfizer, se comporta de parca toata lumea ar fi pe plantatia ei.
      Eu nu inteleg de ce Serbia inca mai vrea in UE. Viitorul e in BRICS. UE si SUA (a se citi NATO) nu mai rezista mult. Nu au cum. Lezbienele, homalaii, imigrantii cu IQ-uri sub 90 si parazitii perciunati nu pot sa construiasca nimic. Ei doar strica ceea ce altii au construit.

  • Au scapat hauritii la net!

    • Eu de fapt sprijin SOS Romania, nu partidul de fier vechi al lui Siemion care sta capra pentru proprietarii lui din Israel.

  • Ursula babeta asta a distrus UE.La puscarie zgripturoaica dictatoare si pentru afacerile cu vaccinurile si pentru tot!

  • Si nu avea voie? Serbia este sub tutela UE? Daca nu i-a convenit ursulei, trabuia sa plece la Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 octombrie 2024
28 octombrie 2024