Prima pagină » International » Motivul pentru care Meghan nu se întoarce în Marea Britanie. Prințul Harry a dezvăluit totul
Motivul pentru care Meghan nu se întoarce în Marea Britanie. Prințul Harry a dezvăluit totul

Motivul pentru care Meghan nu se întoarce în Marea Britanie. Prințul Harry a dezvăluit totul

26 iul. 2024, 15:20,
BZI.ro, în International

Prințul Harry a explicat recent, într-un interviu, de ce soția sa, Meghan Markle, nu l-a însoțit de obicei în vizitele oficiale în Marea Britanie după ce s-au mutat în Statele Unite. Ducele de Sussex, în vârstă de 39 de ani, a abordat acest subiect într-un interviu pentru documentarul „Tabloids on Trial”, realizat de ITV, conform revistei People.

Harry a menționat că este încă periculos pentru Meghan să viziteze Marea Britanie din cauza posibilelor amenințări.

„Este nevoie doar de un singur individ care să citească aceste lucruri negative și să acționeze”, a spus el în documentar. „Aceste amenințări reprezintă o preocupare reală pentru mine, fie că este vorba de un cuțit sau acid sau altceva”, a subliniat el, referindu-se la riscurile la care ar putea fi expusă Meghan.

În 2022, fostul șef al diviziei de contraterorism din cadrul poliției londoneze a declarat că au existat amenințări serioase la adresa vieții Ducesei de Sussex în perioada în care aceasta a locuit în Marea Britanie.

„Am avut echipe care le-au investigat. Oameni au fost trimiși în judecată pentru acele amenințări”, a spus oficialul.

Meghan nu l-a însoțit pe prințul Harry nici la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea

Prințul Harry a afirmat că familia sa nu este în siguranță în Marea Britanie și a spus că s-a „simțit forțat” să renunțe la îndatoririle regale și să părăsească țara din cauza amenințărilor. În decembrie anul trecut, el a declarat că el și copiii lui nu se pot „simți ca acasă” în Marea Britanie din cauza lipsei unor măsuri adecvate de siguranță.

„Regatul Unit joacă un rol central în istoria copiilor mei și este un loc în care îmi doresc ca ei să se simtă ca acasă, chiar dacă trăiesc în prezent în Statele Unite. Dar acest lucru este imposibil dacă nu li se poate asigura securitatea atunci când se află pe teritoriul britanic”, a declarat Harry prin intermediul avocatei sale.

Prințul Harry a contestat decizia autorităților britanice de a reduce nivelul de securitate pentru el și familia sa atunci când se află în Marea Britanie. El a pierdut însă până acum acțiunile legale inițiate în acest sens, autoritățile argumentând că nu mai îndeplinește un rol oficial în stat sau în familia regală după mutarea în Statele Unite.

Meghan Markle l-a însoțit ultima dată pe Harry în Marea Britanie cu aproape doi ani în urmă, la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Ea nu l-a însoțit pe prințul Harry nici la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, nici atunci când acesta l-a vizitat pe Charles după ce a fost diagnosticat cu cancer. Harry a călătorit singur în Marea Britanie și pentru a participa la audierile în procesele de defăimare intentate tabloidelor deținute de Rupert Murdoch. Noul documentar difuzat de ITV este despre aceste procese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *