Motivul pentru care cei mai mulți dintre absolvenții Colegiului „Ștefan cel Mare” din Suceava aleg să studieze la UMF Iași. „Interesul este imens”

18 ian. 2024, 02:00
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) este una dintre cele mai bune instituții de învățământ medical din România. Astfel, și concurența este una pe măsură. Absolvenți din toată țara participă la concursul de admitere anual, cei mai mulții fiind din Iași, iar pe locul doi se clasează județul Suceava.

UMF Iași atrage tot mai mulți studenți din Suceava, care vor să studieze Medicina

Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava

Dan Popescu, directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava, subliniază faptul că UMF Iași prezintă un interes imens pentru elevii din cadrul liceului

Unul dintre motivele pentru care tinerii aleg să devină medici este stabilitatea locului de muncă. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași este în topul preferințelor tinerilor din Iași, însă pe locul doi cu cei mai mulți candidați la admitere sunt cei din județul Suceava.

Dan Popescu, directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava, subliniază faptul că UMF Iași prezintă un interes imens pentru elevii din cadrul școlii.

„Elevii din cadrul Colegiului Național «Ștefan cel Mare» Suceava au în topul preferințelor Medicina, urmată de domeniul IT, când vine vorba despre urmarea studiilor universitare. Motivele pentru care tinerii aleg să studieze Medicina variază. Inclusiv copilul meu a studiat Medicină și acum este medic în Germania. Eu sunt profesor de matematică și fiica mea era olimpică la matematică, iar acest lucru cred că a ajutat-o, pentru că un medic bun trebuie să știe matematică”, spune Dan Popescu, directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

Instituția de prestigiu este printre cele mai bune din România

studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”

Universitatea din Iași se află în topul universităților din România cu cel mai mare număr de studenți străini

În anul 2023, cei mai mulți candidați admiși au fost, așa cum era de așteptat, din Iași, peste 700 din 2.108, pe locul al doilea fiind județul Suceava, cu 265, 26 dintre aceștia fiind de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava. La Facultatea de Medicină, unde concurența a fost cea mai mare, s-a intrat cu 9,50 la buget și 9,10 la taxă.

„Interesul pentru această universitate este unul imens, din 186 de absolvenți în anul 2023, aproximativ 40 au mers spre Medicină, iar dintre aceștia studiază chiar 26 la UMF Iași”, adaugă directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” este o instituție de prestigiu care atrage tot mai mulți studenți, printre care și străini. Facultatea de Medicină a fost cea mai căutată în anul 2023, în limba franceză, unde s-au înscris 3 candidați pe un loc.

Universitatea din Iași se află în topul universităților din România cu cel mai mare număr de studenți străini. Aproximativ 3.000 de studenți internaționali urmează o facultate la UMF Iași. Cei mai mulți dintre aceștia au ales să studieze la Facultatea de Medicină, dar și Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Bioinginerie Medicală și Facultatea de Farmacie.

Comentarii
  • Cam cum merg astea impreuna?
    „Unul dintre motivele pentru care tinerii aleg să devină medici este stabilitatea locului de muncă.”
    „Inclusiv copilul meu a studiat Medicină și acum este medic în Germania.”
    Din gandirea filosofica a imensului Dan Popescu, directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *