Prima pagină » Razboi în Ucraina » Motivul pentru care americanii nu trimit avioane în Ucraina: „Prevenim un război mondial”

Motivul pentru care americanii nu trimit avioane în Ucraina: „Prevenim un război mondial”

11 mart. 2022, 11:37,
în Razboi în Ucraina

Americanii au precizat motivul pentru care nu trimit avioane în Ucraina. Secretarul de presă de la Casa Albă a declarat că autoritățile nu vor face nimic care nu este în interesul Statelor Unite sau al aliaților NATO.

Washingtonul a refuzat propunerea Poloniei de a transfera aeronave militare în Ucraina prin Statele Unite din dorința de a evita escaladarea ulterioară și de a preveni un război mondial.

aeronave militare

Washingtonul a refuzat propunerea Poloniei de a transfera aeronave militare în Ucraina prin Statele Unite din dorința de a evita escaladarea ulterioară și de a preveni un război mondial

Americanii au precizat motivul pentru care nu trimit avioane în Ucraina

Motivul pentru care americanii nu trimit avioane în Ucraina afost dezvăluit de către Jen Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă. Oficialul a declarat că nici pentru o secundă, Statele Unite ale Americii nu s-ar fi abţinut din a acorda Ucrainei ajutor, dar, a precizat aceasta, exista o diferenţă între a trimite ajutoare şi a trimite arme de război. Secretarul de presă Psaki a mai adăugat că deciziile SUA au la baza prevenirea unui război mondial şi nici pentru o secundă acţiunile lor nu vor periclita interesele Statelor Unite sau ale aliaţilor NATO.

„Evaluarea noastră aici se bazează pe modul de prevenire a unui război mondial. Există o diferență între armele antitanc, sistemele de apărare aeriană portabile pentru oameni și avioanele care pot trece granița și pot conduce efectiv operațiuni pe teritoriul Rusiei. Evaluăm în funcție de ce fel de asistență putem oferi, astfel încât să fie cea mai eficientă. De asemenea, încercăm să prevenim pașii asupra noastră, are ar duce la o escaladare ulterioară. Nu cred că am fost în vreun fel reținuți în a oferi asistență Ucrainei, dar nu vom face nimic care, în opinia noastră, nu este în interesul Statele Unite sau aliații noștri NATO”, a spus Jen Psaki.

Ministerul polonez de Externe a anunțat marţi, 8 martie, că autoritățile republicii sunt gata să trimită imediat și gratuit toate cele 28 de avioane de luptă MiG-29 ale lor la baza aeriană Ramstein din Germania și să le transfere în Statele Unite.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat că Washingtonul nu consideră acceptabilă propunerea Varșoviei de a transfera avioane militare la Kiev prin Statele Unite. Potrivit celor de la Washington, un astfel de pas ar putea fi perceput de Federația Rusă ca o escaladare.

soldati, armata, razboi Ucraina razboi Rusia

Polonia a anunţat că va înfiinţa un centru de documentare pentru a aduna dovezi despre posibile crime de război

Președintele Poloniei a declarat că Rusia comite genocid în Ucraina

Andrzej Duda, președintele Poloniei, a precizat că un grup de investigatori din cadrul Curţii Penale Internaţionale (CPI) au ajuns în Polonia şi vor începe să ancheteze dacă în Ucraina au avut loc crime de război. Oficialul a mai adăugat că refugiaţii ucraineni din Polonia deţin dovezi, inclusiv înregistrări video în acest sens.

Anterior acestor declarații, Polonia a anunţat că va înfiinţa un centru de documentare pentru a aduna dovezi despre posibile crime de război. În primele două săptămâni de la invadarea Ucrainei de către Rusia, circa peste 1,4 milioane de refugiaţi au ajuns deja în ţară.

Totodată, vicepreşedintele american, Kamala Harris s-a declarat şocată de atacul asupra unei maternităţi din portul Mariupol de miercuri, 9 martie. Vicepreședintele Kamala a deplâns faptul că în ultimele săptămâni, şi chiar mai mult în ultimele 24 de ore, s-au produs „atrocităţi de proporţii inimaginabile”.

Într-o altp ordine de idei, secretarul de presă de la Casa Albă a precizat motivul pentru care americanii nu trimit avioane în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *