Prima pagină » Informații utile » Motivul incredibil pentru care pisicile nu suportă o ușă închisă! Dacă le știi secretul, scapi de probleme

Motivul incredibil pentru care pisicile nu suportă o ușă închisă! Dacă le știi secretul, scapi de probleme

03 sept. 2024, 09:54,
în Informații utile

Pisicile manifestă adesea frustrare și enervare atunci când o ușă e închisă în fața lor sau nu pătrunde într-un spațiu la care, altfel, au acces. Iar știința s-a aplecat și asupra acestei probleme, explicând de ce stau așa lucrurile și de unde apare acest comportament.

Dacă ai văzut vreodată pisici în cu fața spre o ușă închisă, ai observat probabil cât de mult pare să le enerveze. Acestea pot să-și strecoare o labă pufoasă pe sub crăpătură, să zgârie sau chiar să atace obiectul, scoțând miorlăituri agitate.

Motivul incredibil pentru care pisicile nu suportă o ușă închisă

Pisicile manifestă adesea frustrare și enervare atunci când se confruntă cu uși închise. Acest comportament provine din curiozitatea lor naturală și din nevoia de a-și monitoriza împrejurimil, acestea fiind un pic diferite de alte animale de companie, precum papagalii, hamsterii sau chiar câinii.

Acest comportament își are rădăcinile în instinctul lor de supraviețuire și de control teritorial. Experții explică faptul că pisicile văd ușile închise ca pe o provocare la adresa autonomiei lor și a sentimentului de siguranță. Nu le place să se simtă limitate sau să nu aibă posibilitatea de a-și alege mediul.

În plus, pisicile prosperă în urma interacțiunii și atenției umane, de care ușile închise le pot priva temporar. Pentru pisici, o ușă închisă înseamnă o întrerupere a rutinei și a spațiului lor sigur. Pentru a atenua anxietatea pisicii legată de ușile închise, se recomandă un acces constant la diferite zone ale casei.

Mai degrabă decât să blocați zonele doar ocazional, este recomandat să mențineți un mediu consistent pentru pisică. Semnele de anxietate la pisici, cum ar fi toarcerea frenetică sau comportamentul agresiv, ar trebui să determine proprietarii să consulte un medic veterinar pentru potențiale probleme de sănătate.

În cele din urmă, aversiunea față de ușile închise la pisici este un rezultat al comportamentului lor înnăscut și al comunicării nevoilor și confortului lor. Prin înțelegerea și abordarea acestor instincte, stăpânii își pot ajuta companionii felini să se simtă în siguranță și mulțumiți în mediul înconjurător.

Lucruri care îți pot enerva felina

Oamenii au anumite gesturi și comportamente cu care felinele nu se simt confortabil. Trebuie să eviți să le mai faci dacă vrei ca animăluțul tău să fie fericit. Veterinarii au explicat ce comportamente și gesturi enervează cel mai tare pisicile. Aceste lucruri sunt valabile pentru majoritatea felinelor sau animalelor, așa că trebuie să ținem cont de ele.

De exemplu, pisicilor nu le plac schimbările. Modificările mediului lor, precum și teama de necunoscut le face să se simtă inconfortabil.  Pisicilor nu le plac, de asemenea, interacțiunile forțate cu alți oameni. Atunci când ai musafiri în casă, s-ar putea ca animăluțul tău să nu fie prea fericit atunci când aceștia încep să îl atingă. În schimb, pisica trebuie lăsată să vină la oameni.

În cazul câinilor, atingerile sunt binevenite, dar acest lucru nu este valabil și pentru pisici. Acestea nu suportă să fie atinse peste tot, așa că trebuie să le respecți acest lucru. Mai mult, atunci când vine vorba de mângâieri pe burtă, pisicile reacționează cu totul diferit de câină, dat fiind faptul că stomacul sau abdomenul este o zonă foarte vulnerabilă.

Astfel că, pisicile pe lângă ușa închisă, nu suportă nici zgomotele puternice și neașteptate, dat fiind faptul că au un auz foarte sensibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *