Prima pagină » Informații utile » Motivul incredibil pentru care pisicile nu suportă o ușă închisă! Dacă le știi secretul, scapi de probleme

Motivul incredibil pentru care pisicile nu suportă o ușă închisă! Dacă le știi secretul, scapi de probleme

03 sept. 2024, 09:54,
în Informații utile

Pisicile manifestă adesea frustrare și enervare atunci când o ușă e închisă în fața lor sau nu pătrunde într-un spațiu la care, altfel, au acces. Iar știința s-a aplecat și asupra acestei probleme, explicând de ce stau așa lucrurile și de unde apare acest comportament.

Dacă ai văzut vreodată pisici în cu fața spre o ușă închisă, ai observat probabil cât de mult pare să le enerveze. Acestea pot să-și strecoare o labă pufoasă pe sub crăpătură, să zgârie sau chiar să atace obiectul, scoțând miorlăituri agitate.

Motivul incredibil pentru care pisicile nu suportă o ușă închisă

Pisicile manifestă adesea frustrare și enervare atunci când se confruntă cu uși închise. Acest comportament provine din curiozitatea lor naturală și din nevoia de a-și monitoriza împrejurimil, acestea fiind un pic diferite de alte animale de companie, precum papagalii, hamsterii sau chiar câinii.

Acest comportament își are rădăcinile în instinctul lor de supraviețuire și de control teritorial. Experții explică faptul că pisicile văd ușile închise ca pe o provocare la adresa autonomiei lor și a sentimentului de siguranță. Nu le place să se simtă limitate sau să nu aibă posibilitatea de a-și alege mediul.

În plus, pisicile prosperă în urma interacțiunii și atenției umane, de care ușile închise le pot priva temporar. Pentru pisici, o ușă închisă înseamnă o întrerupere a rutinei și a spațiului lor sigur. Pentru a atenua anxietatea pisicii legată de ușile închise, se recomandă un acces constant la diferite zone ale casei.

Mai degrabă decât să blocați zonele doar ocazional, este recomandat să mențineți un mediu consistent pentru pisică. Semnele de anxietate la pisici, cum ar fi toarcerea frenetică sau comportamentul agresiv, ar trebui să determine proprietarii să consulte un medic veterinar pentru potențiale probleme de sănătate.

În cele din urmă, aversiunea față de ușile închise la pisici este un rezultat al comportamentului lor înnăscut și al comunicării nevoilor și confortului lor. Prin înțelegerea și abordarea acestor instincte, stăpânii își pot ajuta companionii felini să se simtă în siguranță și mulțumiți în mediul înconjurător.

Lucruri care îți pot enerva felina

Oamenii au anumite gesturi și comportamente cu care felinele nu se simt confortabil. Trebuie să eviți să le mai faci dacă vrei ca animăluțul tău să fie fericit. Veterinarii au explicat ce comportamente și gesturi enervează cel mai tare pisicile. Aceste lucruri sunt valabile pentru majoritatea felinelor sau animalelor, așa că trebuie să ținem cont de ele.

De exemplu, pisicilor nu le plac schimbările. Modificările mediului lor, precum și teama de necunoscut le face să se simtă inconfortabil.  Pisicilor nu le plac, de asemenea, interacțiunile forțate cu alți oameni. Atunci când ai musafiri în casă, s-ar putea ca animăluțul tău să nu fie prea fericit atunci când aceștia încep să îl atingă. În schimb, pisica trebuie lăsată să vină la oameni.

În cazul câinilor, atingerile sunt binevenite, dar acest lucru nu este valabil și pentru pisici. Acestea nu suportă să fie atinse peste tot, așa că trebuie să le respecți acest lucru. Mai mult, atunci când vine vorba de mângâieri pe burtă, pisicile reacționează cu totul diferit de câină, dat fiind faptul că stomacul sau abdomenul este o zonă foarte vulnerabilă.

Astfel că, pisicile pe lângă ușa închisă, nu suportă nici zgomotele puternice și neașteptate, dat fiind faptul că au un auz foarte sensibil.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
Playtech.ro
Imaginea momentului cu soţia lui Dragoș Pavăl! Cum arată cea care îi este alături de ani de zile patronului Dedeman
observatornews.ro
Trucul prin care putem face răcoare în locuinţă, fără aer condiţionat
Playsport.ro
Dacă routerul WiFi are port USB, atunci ai o comoară. Iată cum îl transformi într-un...
Evz.ro
Fenomene extreme în România. Mari probleme anunțate de ANM
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Ce s-a ales de Mariana Bitang, fosta antrenoare a lotului olimpic de gimnastică. Partenera lui Octavian Bellu a revenit în atenția publică după mulți ani
Playtech.ro
Aer polar maritim peste România. Dispare Anticiclonul Azoric şi vine răcoarea! Scăpăm de caniculă
Dailybusiness.ro
Pensii 2025. Cu cât vor scădea pensiile de peste 3000 de lei, de la 1 august, după taxarea CASS
RomaniaTV
Cine este femeia cu care s-a iubit Nicușor Dan, înainte să o cunoască pe Mirabela Grădinaru
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vlăduța Lupău, primele declarații despre al TREILEA copil! Artista le-a dat ea vestea fanilor. ''Gravidă în luna a-5-a''
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 iulie 2025
08 iulie 2025