Prima pagină » National » Motivul bizar pentru care unele cruci din cimitir au fost vopsite cu portocaliu, la Alba Iulia
Motivul bizar pentru care unele cruci din cimitir au fost vopsite cu portocaliu, la Alba Iulia

Motivul bizar pentru care unele cruci din cimitir au fost vopsite cu portocaliu, la Alba Iulia

04 nov. 2022, 23:00,
în National

Unincident bizar a avut loc în cimitirul municipal din Alba Iulia. Se pare că mai multe monumente funerare au fost marcate cu vopsea, iar polițiștii anchetează această situație.

După ce mai multe cruci au fost vopsite, polițiștii au deschis o anchetă și fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte. Potrivit Codului penal, cei găsiți vinovați riscă până la 2 ani de închisoare sau amendă.

Cruci vopsite cu portocaliu în cimitirul municipal din Alba Iulia. Atenționare pentru rău platnici

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că vinovații sunt chiar reprezentății societății care administrează cimitirul. Aceștia ar fi aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte din incinta cimitirului, ca urmare a neplății de către concesionarii locurilor de veci a obligațiilor legale.

Bogdan Ion, administratorul firmei care gestionează cimitirul, a declarat pentru Alba24 că din cele aproximativ 6.000 de morminte aproximativ 50 sunt cu taxele neplătite de mai bine de 10 ani sau nu au plătit niciodată.

„Aceste locuri trebuie redate în circuit”, a spus Bogdan Ion.

Potrivit lui, inițial pe mormintele aflate în această situație au fost așezate plăcuțe informative, iar semnalizarea lor cu vopsea portocalie a venit ulterior, ca o măsură mai vizibilă.

Administratorul firmei care gestionează cimitirul spune că trei aparținători au contactat administrația în urma măsurii.

Un șofer de autobuz a ajuns pe mâna polițiștilor după o postare pe TikTok

Un şofer al operatorului local de transport public din Braşov (RATBV) a ajuns în vizorul poliţiei după ce a postat în mediul online un scurt film realizat în timp ce se afla la volanul autobuzului.

„Zic aşa, după mintea mea, să aveţi grijă cum vă băgaţi, că eu stau pe Tik Tok. Treaba voastră, vă băgaţi, vă riscaţi. Aşa că mai bine gândiţi-vă de două ori”, se aude el în înregistrarea făcută chiar în timp ce autobuzul ieşea din staţie.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Braşov s-au sesizat din oficiu

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Braşov s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

„Menţionăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 36, alin. 3 din OUG 195/2002, „folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitiv tip mâini libere”, se sancţionează cu amendă de până la 1.160 lei şi aplicarea a 4 puncte penalizare.

Dacă fapta descrisă s-a produs concomitent cu încălcarea unei reguli de circulaţie, pe lângă sancţiunea cu amenda, conducătorului auto i se va reţine permisul de conducere şi i se va suspenda dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 zile. De asemenea, efectuarea, de către conducătorul unui vehicul, a altor activităţi de natură a-i distrage în mod periculos atenţia în timpul condusului, se sancţionează cu amendă de până la 725 lei”, a transmis, vineri, IPJ Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`