Prima pagină » Actualitate » Motivul accidentului feroviar din Gara Basarab. 15 persoane au fost rănite, iar 8 dintre ele au ajuns la spital
Motivul accidentului feroviar din Gara Basarab. 15 persoane au fost rănite, iar 8 dintre ele au ajuns la spital

Motivul accidentului feroviar din Gara Basarab. 15 persoane au fost rănite, iar 8 dintre ele au ajuns la spital

20 iul. 2024, 14:00,
BZI.ro, în Actualitate

La mai puțin de 24 de ore de la accidentul feroviar care s-a petrecut ieri, în Gara Basarab din Capitală, când o locomotivă a lovit propriile vagoane, apar noi informații despre incident. Care a fost, de fapt, cauza nefericitului eveniment în urma căruia 15 persoane au fost rănite, 8 dintre ele fiind duse la spital.

Ieri după amiază, 19 iulie, în Gara Basarab din Capitală a avut loc un accident feroviar în urma căruia autoritățile au activat planul roșu. 15 călători au fost răniți, iar 8 dintre ei au ajuns la spital, după ce o locomotivă s-a izbit de propriile vagoane.

Care a fost, de fapt, cauza accidentului feroviar din Gara Basarab

Potrivit primelor informații transmise de oficiali, locomotiva s-ar fi lovit cu viteză de vagoanele la care urma să se cupleze din cauza unei defecţiuni. Pentru că impactul a fost unul violent, călătorii au fost aruncaţi prin compartimente.

„Era să le spargă oamenilor capul, copii îmbrânciţi, cad geamantane peste geamantane”, spune un pasager, scrie observatornews.ro.

Incidentul s-a petrecut după ce locomotiva a efectuat o manevră de mers cu spatele, în momentul în care urma să se cupleze cu vagoanele în care se aflau călătorii. Defecţiunea de la sistemul de frânare a făcut ca locomotiva să se ciocnească de vagoane.

În momentul impactului, călătorii au căzut unii peste alţii.

„Având în vedere numărul mare de potenţiale victime, a fost impusă activarea planului roşu, însă în urma realizării unei recunoaşteri la faţa locului, s-a dezactivat. (…) În urma evenimentului, au rezultat 15 victime, dintre care 8 au fost transportate la spital, toate cu leziuni minore.”, a declarat Ştefan Eduard, ISUBIF.

În urma acestui eveniment, oamenii legii au deschis o anchetă. De asemenea, cazul va fi cercetat şi de Agenţia de Investigare Feroviară Română.

Un tânăr în vârstă de 19 ani a murit după ce maşina în care se afla a fost lovită de un tren

În luna iunie a acestui an, un tânăr în vârstă de 19 ani a murit după ce maşina în care se afla a fost lovită de un tren.

Cadrele medicale au ajuns rapid la locul tragediei însă, din păcate, nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *