Prima pagină » National » Motivul absurd pentru care un taximetrist şi-a ameninţat clienţii cu moartea. Poliţiştii i-au deschis dosar penal
Motivul absurd pentru care un taximetrist şi-a ameninţat clienţii cu moartea. Poliţiştii i-au deschis dosar penal

Motivul absurd pentru care un taximetrist şi-a ameninţat clienţii cu moartea. Poliţiştii i-au deschis dosar penal

04 aug. 2022, 11:25,
în National

Un taximetrist din Braşov şi-a ameninţat clienţii cu moartea pentru că nu a fost mulţumit de bacşişul primit la finalul unei curse. Mai mult chiar, bărbatul a specificat câţi lei trebuie să primească de fapt. În acest sens, poliţiştii i-au deschis dosar penal.

Această întâmplare vine în contextul în care la adresa șoferilor de taxi s-au spus multe de-a lungul timpului și au fost făcute multe reproșuri, legată de atitudinea și conduita lor în timpul programului de lucru.

Un taximetrist din Braşov şi-a ameninţat clienţii cu moartea

Unui taximetrist de 52 de ani ce a ameninţat cu moartea trei clienţi, i-a fost întocmit dosar penal de către poliţiştii din Brașov. Incidentul a pornit de la faptul că şoferul nu a fost deloc satisfăcut de basisul primit de la clienţii săi. Astfel ca pentru o cursă de mai puţin de un kilometru, cele trei persoane care erau în taxi în acel moment, au fost ameninţate cu moartea pentru că au lăsat bacşiş doar doi lei.

Pe lângă suma primită pentru cursa efectivă, taximetristul le-a mai cerut doi lei.

Potrivit unui pasager, fiind revoltat la vederea banilor primiţi, şoferul ar fi plecat cu maşina cu tot cu bunurile pasagerilor, după ce i-a ameninţat cu moartea. În cele din urmă, oamenii au reușit să își recupereze bunurile.

„Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, la data de 30 iulie 2022, în urma efectuării unei curse cu un mijloc de transport public de persoane, în regim taxi, unui bărbat, în vârstă de 65 ani, din municipiul Brașov, pe fondul unor discuții contradictorii, referitoare la prețul final al cursei, i-ar fi fost adresate cuvinte și expresii jignitoare, precum și amenințări cu acte de violență, de către conducătorul mijlocului de transport public de persoane, în regim taxi.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat, în vârstă de 52 ani, din municipiul Brașov.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări, în rem, în vederea clarificării și stabilirii cu exactitate a stării de fapt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “purtare abuzivă”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a transmis Inspectoratul Poliției Județene Braşov.

Italiancă stoarsă de bani de un taximetrist ieșeanâ

Într-un context asemănător, amintim de un caz prezentat săptămânile trecute de către reporterii Cotidianului BZI, în care o femeie din Iași, Paula Culiță, povestește despre cum prietena sa, venită în vizită din Italia a fost păcălită de un șofer de taxi. Mai exact, pe data de 12 iulie 2022, în jurul orei 01:45 noaptea, Paula își aștepta oaspetele la poartă și a fost șocată când a aflat cât o costă pe italiancă o cursă de la aeroport până la ea acasă.

Având în vedere că ieșeanca a mai circulat cu taxiul și cunoștea care ar fi prețul unei curse, iar suma cerută de șofer întrecea chiar dublul tarifului normal, aceasta a cerut explicații, însă în zadar.

„Traseul a fost de la Aeroportul Internațional Iași până în sat Cârlig, comuna Popricani. În mod normal, cursa era de 30 de lei cu aparatul, poate maximum 50 de lei cu tariful de noapte. Mă aștepta copilul mic în casă și nu am stat să complic mai mult situația. Mi-am cerut scuze față de prietena mea. Mă puneam la chemat Poliția, dar mă aștepta copilul de 1 an și jumătate, iar ei erau doi. Eram și obosite amândouă. Am cedat. Frumoasă primă impresie și-a făcut”, povestește supărată Paula Culiță.

De altfel, și la Satu Mare un șofer a postat în mediul online o imagine cu bonul fiscal în care a făcut o cursă de 47 de secunde. Incredibil câți lei a luat taximetristul pe această călătorie, în schimb, acesta nu şi-a ameninţat clienţii cu moartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *