Prima pagină » Stiri si curiozitati » Motive pentru care gardul viu Photinia se află în topul preferințelor. Ce caracteristici are acest arbust impresionant

Motive pentru care gardul viu Photinia se află în topul preferințelor. Ce caracteristici are acest arbust impresionant

01 nov. 2023, 14:40,
în Stiri si curiozitati

Dacă te gândești la plante potrivite pe post de gard viu pentru grădina ta, gardul viu Photinia este una dintre cele mai frumoase opțiuni. Cu toate că este uneori subestimată, photinia îmbunătățește cu adevărat aspectul oricărei grădini. Citește mai jos cele 5 motive pentru care ar trebui să plantezi un gard viu Photinia în grădina ta.

Gardul viu Photinia este o opțiune aspectuoasă

Unul dintre cele mai bune motive pentru care ar trebui să alegeți această plantă pe post de gard viu este aspectului său uimitor. Photinia Red Robin are frunze roșii strălucitoare și tulpini cu nuanțe roșiatice care fac ca planta să iasă în evidență, și să ofere o priveliște pusă la punctul pe tot parcursul anului.

Photinia este potrivită de plantat ca gard viu deoarece este densă și produce un joc de nuanțe sublim atunci când bate vântul. Poate atinge înălțimi impresionante de până la 3 metri și, când este complet dezvoltată, poate reprezenta un punct de atracție excelent pentru orice grădină. Un alt fapt interesant este că dacă nu este tunsă în sezonul anterior, în primăvară va produce niște flori albe care contrastează frumos cu nuanțele frunzelor.

Întreținerea acestei plante se face foarte ușor. Photinia este ideală pentru cei care nu vor să-și petreacă fiecare zi având grijă și tăind plante. Aceasta trebuie tăiată doar o dată pe an, și rar are nevoie să fie udată, cu excepția cazurilor de secetă extremă. Asigură-te că menții solul ușor umed în primul an, pentru a ajuta planta să se înrădăcineze bine. Nu va trebui să faci nimic mai mult, decât dacă dorești să crească mai repede, în acest caz puteți să o tundeți o dată sau de două ori pe an.

Este o plantă flexibilă. Un alt mare avantaj al acestei plante este că poate crește fără probleme aproape oriunde. Indiferent dacă este plasat în umbră sau în contact direct cu soarele, tot va crește frumos. În plus, deși ar trebui să o plantezi în pământ în lunile de toamnă și primăvară, ai și opțiunea de a o planta în ghivece în orice sezon. Nu contează unde te afli, deoarece o poți cultiva chiar și în zone puternic urbanizate datorită toleranței sale la poluare.

O plantă veșnic verde care protejează intimitatea locuinței

Este o alegere excelentă pentru cei care își doresc intimitate. Gardul viu Photinia are o vegetație extrem de densă, care îți permite cu ușurință să îți ascunzi casa și să obții acea intimitate suplimentară. Deoarece este o plantă veșnic verde, va arăta minunat pe tot parcursul anului.

Această planta vă va oferi un gard dens, iar culoarea de un roșu vibrant a plantei îți va face grădina să iasă în evidență, indiferent de sezon. Plantele veșnic verzi sunt ideale pentru a fi plantate ca bordură în jurul grădinii, adăugând culoare și permițând altor plante să crească în fața lor, oferind astfel o priveliște spectaculoasă grădinii tale.

Plantarea ca un gard viu poate crea o panoramă impresionantă, însă deseori se asociază cu laurul englezesc pentru a obține un efect și mai captivant, datorită variației culorilor veșnic verzi ale celor două plante.
Photinia poate fi o prezență elegantă ca plantă solitară într-o zonă distinctă a grădinii, dar aspectul general poate deveni mai atrăgător dacă plantele decorative cu frunze variate, cum ar fi cele cu frunziș albastru sau roșu, sunt adăugate în apropiere. Acestea vor oferi o priveliște revigorantă. Lavanda cu flori albe și hortensiile paniculate plantate în fața gardului viu Photinia pot crea un contrast impresionant cu florile lor mari. Dacă doriți să adăugați și mai multă culoare, puteți include în peisaj Rudbeckia galbenă sau coada-șoricelului cu flori roz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *