Prima pagină » Actualitate » Motive de optimism oferite de medicul Mihai Craiu: „Vaccinurile-candidat sunt foarte aproape de licențiere“

Motive de optimism oferite de medicul Mihai Craiu: „Vaccinurile-candidat sunt foarte aproape de licențiere“

01 dec. 2020, 12:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală este de părere că există cel puţin trei motive de optimism pentru anul viitor, după un 2020 greu, marcat de pandemia de coronavirus.

Mihai Craiu susține că apariţia vaccinului anti-COVID-19 este unul dintre motivele care ne dă speranţe pentru anul viitor, vaccinuri-candidat fiind foarte aproape de licențiere.

„Este atât de afectată întreaga lume, încât e improbabil ca cineva să se relaxeze înainte de a trece pericolul. Avem trei motive de optimism. Unul dintre motivele care ne dă speranţe pentru anul viitor sunt vaccinuri-candidat fiind foarte aproape de licențiere.

Al doilea motiv de optimism este că ne aflăm într-o eră a facilitării comunicării informației fără precedent, e ca diferența între mobil și telefon cu disc“, a declarat Mihai Craiu.

Mihai Craiu: „S-au îmbunătăți extrem de mult testele și au apărut testele rapid care ne răspund cu precizie“

Medicul primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală a precizat că un alt motiv de optimism este apariția testelor rapide care dau rezultate cu precizie.

„Al treilea motiv de optimism e că a fost atât de afectată întreagă lume încât e improbabil ca cineva să se relaxeze înainte de a fi trecut pericolul. Știm sigur că avem măsuri de prevenție care pot scădea viteza cu care se multiplică virusul, că s-au îmbunătăți extrem de mult testele și au apărut testele rapid care ne răspund cu precizie”, a menționat Mihai Craiu.

Mihai Craiu: „Există un risc foarte mare să ajungem la spital dacă nu schimbăm comportamentul nostru egoist“

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală a fost extrem de dur în legătură cu cei care sunt sceptici în privința COVID-19. Mihai Craiu a spus că trebuie respectate regulile privind purtarea măștii, evitarea aglomerației în spații închise si spălatul pe mâini.

„Nu este vorba despre orgolii sau despre cine are dreptate. Nu este un concurs de prezicători. Este știință seacă, implacabilă. Epidemiologia ne spune că există un risc foarte mare să ajungem la spital, în următoarele luni, dacă nu schimbăm comportamentul nostru egoist. Din încercarea asta scăpăm doar dacă respectăm reguli clare – dacă purtăm mască, dacă evităm aglomerația în spații închise si dacă ne spălăm des pe mâini, până vor apărea vaccinuri eficace. Și încă o vreme după ce vor apărea…“, susține Mihai Craiu.

„Mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi”

Medicul pediatru face apel la cei care nu cred în existența noului coronavirus să meargă să vadă situația din spitale.

„E momentul să privim realitatea în ochi. Dacă nu credeți că există COVID-19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Măcar câteva zile. Căci vin sărbătorile și toate sunt supraaglomerate. Priviți în ochii unei asistente de Terapie Intensivă, țineți de mână un pacient speriat care abia respiră, sunați rudele celor care sunt in situație gravă, să le dați vești despre ai lor. Ați putea ajuta. Apoi spuneți cum a fost. Cu voce tare”, mai scrie medicul Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *