Prima pagină » Titlurile zilei » Motiv incredibil pentru care sună ieșenii la poliție. Până și oamenii legii au rămas surprinși de aceste solicitări: „Așa se întâmplă când începe vacanța”

Motiv incredibil pentru care sună ieșenii la poliție. Până și oamenii legii au rămas surprinși de aceste solicitări: „Așa se întâmplă când începe vacanța”

28 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Unii ieșeni sună la poliție pentru un motiv incredibil, iar agenții nu știu cum să reacționeze în fața unor astfel de solicitări. Situația se repetă în fiecare an când începe vacanța elevilor

Unii ieșeni, în special persoanele în vârstă, sună la Poliția Locală pentru că sunt deranjați de gălăgia pe care o produc cei mici când se joacă. Oamenii legii nu au cum să intervină în această situație, deoarece este dreptul copiilor să petreacă timp într-un parc până la ora 22:00. Totuși, unii bătrâni nu înțeleg acest lucru și fac mai multe sesizări la poliție.

Ieșenii sună la poliție pentru un motiv incredibil

Oamenii legii au observat că a crescut și numărul acestor solicitări de când elevii au luat vacanță. Copiii au acum mai mult timp liber pe care să îl petreacă prin parcuri, la joacă. Totuși, unii oameni sunt exasperați de lucrul acesta și apelează la autorități. Desigur că nu s-au aplicat sancțiuni în acest sens, iar apelurile neîntemeiate nu sunt luate în vedere. Totuși, zilnic, polițiștii primesc patru sau cinci sesizări în acest sens.

„Într-adevăr, am observat în ultima vreme că au început să crească sesizările din partea bătrânilor din cauza faptului că sunt deranjați de gălăgia pe care o provoacă copiii în parcurile de joacă. Așa se întâmplă în fiecare an când începe vacanța de vară pentru elevi, însă nu avem ce să facem, până la urmă este dreptul lor să se joace în parc până la ora 22:00. În cazul în care sunt situații diferite, de distrugere sau se încalcă vreo lege, atunci putem interveni, însă altfel nu avem ce face”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Polițiștii primesc zeci de sesizări zilnic

Într-un interval de 24 de ore, polițiștii locali au primit 60 de sesizări din partea cetățenilor. În continuare, cea mai apăsătoare pentru mulți este problema locurilor de parcare, dar și mașinile parcate neregulamentar. Desigur că mai sunt și alte solicitări care țin de ordinea și liniștea publică. Din cele 60 de sesizări, pentru 11 dintre ele au rezultat și amenzi.

„Cele mai multe sesizări din partea cetățenilor sunt cele cu privire la blocarea căilor de acces sau parcarea ilegală pe un loc plătit. Astea se mențin mereu, indiferent de traficul din oraș. Noi lucrăm cu echipele de la Servicii Publice, iar în unele cazuri ridicăm mașinile parcate astfel. Chiar și dacă este după ora 16:00, situația tot se rezolvă, polițiștii merg la fața locului, fac planșe cu fotografii, iar ulterior se intervine pentru ridicare”, a mai precizat Liviu Zanfirescu.

Ieșenii sună la poliție pentru un motiv incredibil, însă oamenii legii nu au cum să intervină în acest sens.

Comentarii
  • Problema nu e zgomotul facut de boraci in parc, ci distanta mult prea mica la care se afla parcurile fata de geamurile blocurilor. Atat s-a putut la Iasi, atat i-a dus mintea pe cei de la primarie, care se mai si lauda cu parcurile de joaca.

  • Auziți, știți ceva, mai lasati-ne și cu progeniturile lui pișșu kuru și cu răgetele lor de prin parcuri că ăia numai copii normali nu mai sunt la cap. Rag și urlu că ultimii degenerați.

  • Vaaaaa iiiiii copiluuuu meuuuu!

  • Programul locurilor de joaca este pana la ora 20, nu 22, dar nimeni nu respecta programul. Iar in aceste locuri de joaca nu gasesti copii, ci doar adolescenti derbedei.

  • hai hai, care copii? sa vezi la piata unirii, la 17 anisori ce boarfe, ce lepre sunt toti , fete baieti, ce comportament , ce nesimtire, mai rau ca tiganii. Educatia/comportamentul minorilor de azi e mai rea ca a tiganilor sau egala.
    Romania educata a dus aici , la situatia asta. NE degradam ca soccietate.

  • sunetele drogatilor si afumatilor reprezinta pentru „oamenii legii” – „dreptul lor” 🙂

  • Fără discriminare UE

    Lepre cu manele…de ce nu se închid parcurile pt copii la orele 20.00?De ce sunt plantate bănci prin spatele blocurilor, la dos pe viață de noapte?De ce nu se verifică pedestru aleele dintre blocuri?etc.

  • Bosorogi terminati si fatalai terminati! Copii sunt copii, unde dracu sa se joace?

    Si daca iti vin golanasii in fata blocului cu boxa bluetooth intai iesi la geam si dupa cobori la ei daca nu se linistesc.
    Nu scoti banci si ungi cu ulei borduri, FATALAILOR!! Va este frica de niste mucosi uscati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *