Prima pagină » Local » Motiv de bucurie: elevii din comuna Țigănași beneficiază de mijloace performante de IT

Motiv de bucurie: elevii din comuna Țigănași beneficiază de mijloace performante de IT

11 apr. 2022, 02:00,
Ana Crețu în Local

După depunerea proiectului „Dotarea unităților de învățământ din comuna Țigănași, județul Iași cu echipamente și dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line”, finanțat din fondurile europene, școala din comuna Țigănași a început montarea echipamentelor destinate elevilor. Grupul țintă a fost reprezentat de cei 571 de elevi și preșcolari din comună

Scopul principal al proiectului este de a facilita desfășurarea activităților didactice. Prin dotarea unităților de învățământ cu echipamente electronice elevii își pot însuși disciplina cu ușurință. Suma cheltuită în vederea achiziționării acestor dispozitive electronice a ajuns la 1.115.812.47 de lei. Contractul de finanțare a fost încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.

ecran de proiectie

Aceste noi echipamente vor avea impact asupra beneficiarilor direcți și indirecți ai școlii

Echipamente și dispozitive electronice pentru elevi

primaria comunei tiganasi

Primăria comunei Țigănași a depus Proiectul „Dotarea unităților de învățământ din comuna Țigănași, județul Iași cu echipamente și dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line”

În noiembrie 2020, Primăria comunei Țigănași a depus Proiectul „Dotarea unităților de învățământ din comuna Țigănași, județul Iași, cu echipamente și dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line”, în valoare totală de 1.115.812.47 de lei , din care valoare eligibilă: 1.073.212,47 de lei, valoare neeligibilă(BL): 42.600,00 de lei . Scopul acestui proiect este de a achiziționa pentru școlile din comună un număr de 446 de tablete pentru elevi, 13 laptopuri, 27 sisteme all-in-one, 17 camere web, 4 camere web conferință, 4 ecrane de proiecție, 6 routere wireless, 26 table interactive. Astfel, se va reuși dotarea unității de învățământ cu mijloace IT în vederea desfășurării unor activități didactice de calitate.

Recent, au ajuns în școli echipamentele și s-a început montarea acestora. Beneficiarii proiectului sunt cei 571 de elevi și preșcolari din comună, precum și cele 46 cadre didactice care își vor desfășura activitatea în spații de învățământ dotate la standardele actuale. Aceste noi echipamente vor avea impact asupra beneficiarilor direcți și indirecți ai școlii, fiind o premisă pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare și a creșterii prestigiului școlii în comunitatea locală și județeană.

 un manual deschis si o eleva cu tableta

Prin dotarea unităților de învățământ, cu dispozitive și echipamente electronice, elevii pot însuși disciplina cu ușurință

Proiectul a fost inițiat ca urmare a situației generate de pandemie

profesoara care preda la elevi

Beneficiarii proiectului sunt cei 571 de elevi și preșcolari din comună, precum și cele 46 de cadre didactice

Elevii din unitățile de învățământ preuniversitar au primit  tablete școlare și echipamente IT necesare pentru buna desfășurare a cursurilor, ca urmare a situației generate de pandemia COVID-19. Finanțările, din fonduri europene nerambursabile, sunt reglementate de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 144 /2020  privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020-2021 în contextul riscului de infecție cu virusul SARS-Cov-2, publicată în Monitorul Oficial în data de 25 august.

Scopul principal al proiectului este de a facilita desfășurarea activităților didactice. Prin dotarea unităților de învățământ, cu dispozitive și echipamente electronice, elevii pot însuși disciplina cu ușurință. Contractul de finanțare a fost încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.

Dotarea școlilor de pe raza comunei Țigănași cu un număr de 446 de tablete cu internet pentru 24 de luni oferă o șansă unică elevilor din comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`