Prima pagină » Actualitate » Moţiunea împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a picat cu 198 de voturi
Moţiunea împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a picat cu 198 de voturi

Moţiunea împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a picat cu 198 de voturi

09 feb. 2022, 13:51,
în Actualitate

Astăzi, 9 februarie 2022, s-a luat o decizie în ceea ce privește moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Aceasta a fost supusă la vot în plenul Parlamentului și a pica.

Votul acordat pentru moțiunea ce a avut denumirea „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul “săptămâna viitoare” Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României” a fost: 98 „pentru”, 198 „împotrivă” și 2 „abțineri”. În consecință, moțiunea a fost respinsă.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu a fost respinsă

Reamintim faptul că moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost iniţiată de nu mai puțin de 51 de deputaţi din USR. Aceasta a fost depusă în urmă cu aproximativ o săptămâna trecută, iar în cuprinsul ei a fost descris „dezastrul” de la Energie. USR-iștii au dorit ca ministrul să plece de la conducerea Ministerului Energiei.

În moțiune se explica faptul că Virgil Popescu este unul dintre cei mai longevivi miniștri ai Energiei, iar în ultimii ani nu a reușit să repare „dezastrul”. Mai mult decât atât, în textul moțiunii se reliefa faptul că liberalizarea pieței a creat o dependență de gazul rusesc.

„Poate nu ştiaţi, dar domnul Popescu este cel mai longeviv ministru al Energiei. Deci a avut timp să ne arate ce poate şi să facă reforme. Dar să vedem ce a făcut Virgil Popescu la minister în ultimii ani. A continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani: a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenţi cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe ‘săptămâna viitoare’ decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică”, se arată în textul moţiunii simple inițiată de USR.

Ministrul Virgil Popescu, despre moțiunea simplă împotriva sa

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut o reacție după ce moțiunea simplă a fost depusă împotriva sa. În opinia sa, moțiunea ar trebui să nu facă obiectul unei isterii politice, ci un instrument de critică parlamentară. Mai mult decât atât, oficialul recunoaște că România se află într-o situație critică.

În altă ordine de idei, ministrul Popescu susține că dacă USR știa soluțiile la toate problemele țării noastre le spunea, nu le ascundea.

„Ar trebui să ne aflăm azi în faţa unei moţiuni simple, moţiune care ar trebui să fie un instrument de critică parlamentară, în schimb azi ne aflăm în faţa unei isterii politice ipocrite. (…) Compunerea de azi a USR dovedeşte că nu şi-au făcut temele. Da, traversăm o perioadă complicată generată de creşterea preţurilor la energie la nivel mondial, criza provocată de „prietenii” noştri de la răsărit. Iar dacă USR era atât de competent, de prevăzător şi de bine pus la punct cu politicile publice, ce i-a oprit să ne arate propunerile lor în domeniul combaterii preţurilor ridicate în perioada ianuarie-septembrie 2021?”, a transmis Virgil Popescu.

Reamintim faptul că ieri, 8 februarie 2022, în timpul dezbaterii moțiunii simple împotriva ministrului Virgil Popescu, care astăzi a fost respinsă, în plenul Parlamentului a izbucnit un scandal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`