Prima pagină » Actualitate » Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR condus de premierul Florin Cîțu a fost depusă de PSD
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR condus de premierul Florin Cîțu a fost depusă de PSD

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR condus de premierul Florin Cîțu a fost depusă de PSD

23 iun. 2021, 10:01,
BZI.ro, în Actualitate

Partidul Social Democrat (PSD) a anunţat faptul că a fost depusă moţiunea de cenzură împotriva guvernului format din PNL-USR-PLUS-UDMR. Așadar, miercuri, 23 iunie, la fix 6 luni după ce Guvernul Cîțu a depus jurământul, moțiunea a fost depusă.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat miercuri că a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. „Guvernul este un dezastru”, a spus fostul premier. Moțiunea va fi votată probabil săptămâna viitoare, a mai spus social-democratul.

PSD a deput moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Într-o declaraţie oficială, prim-vicepreședintele PSD și fostul premier Sorin Grindeanu a afirmat faptul că formaţiunea din care face parte a depus astăzi o moţiune de cenzură. Moţiunea de cenzură a fost depusă de PSD pentru că PNRR-ul este, în viziunea social democraţilor un dezastru. Acesta scoate în evidentă faptul că Guvernul Cîțu a inchetat salariile, pensiile dar şi alocaţiile, iar Planul Naţional de Rezilientă şi Redresare nu conţine cu adevărat reformele promise de coaliţie:

„Guvernul actual este un dezastru pentru români și pentru firmele românești. PNRR este un dezastru. Au fost înghețate pensiile, au fost înghețate salariile, au fost înghețate alocațiile, iar în PNRR vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani mulți pentru clientela lor politică.

Românii au sărăcit. Doar în mintea premierului Cîțu românii o duc mai bine. Aproape s-au dublat facturile la energie, prețul la litrul de benzină a ajuns la 6 lei, 70% dintre români spun că România merge într-o direcție greșită. Sperăm că printre cei 70% să se găsească și parlamentari ai actualei coaliții de guvernare care să voteze moțiunea noastră de cenzură”, a spus Sorin Grindeanu, la Parlament.

Ludovic Orban a anunţat îngheţarea alocaţiilor elevilor

Într-o conferinţă de presă susţinută cu o zi înainte, președintele PNL, Ludovic Orban anunţa faptul că alocaţiile vor crește abia din 2022. Cu toate că există o lege care prevede dublarea acestora, președintele PNL anunţa că în 2022 alocaţiile elevilor vor crește doar cu 20%.

Are şanse să treacă moţiunea de cenzură

Mai multe voci politice afirmă faptul că moţiunea de cenzură are şanse reale să treacă de votul Parlamentului. De altfel, o moţiune de cenzură trece în momentul în care 50%+1 dintre parlamentari o votează. Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunţat faptul că moţiunea de cenzură are şanse reale să treacă iar guvernul să fie dată jos. Liderul social democrat ar vrea, în premieră pentru ultimii 30 de ani şi organizarea de alegeri anticipate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *