Prima pagină » Actualitate » Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a căzut
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a căzut

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a căzut

29 iun. 2021, 18:02,
Bianca Rebegea, în Actualitate

Marți, 29 iunie 2021, moțiunea de cenzură a căzut. Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, în şedinţă comună, moţiunea iniţiată de PSD şi intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”.

Partidul Social Democrat susținea, în textul moțiunii, că guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României ‘spre prăpastie cu o viteză uluitoare’ şi este momentul ca Guvernul Cîţu să plece acasă.

Moțiunea de cenzură a căzut

Au votat numai 201 de parlamentari împotriva Guvernului, unul singur votând pentru Guvern.

PSD, împreună cu AUR şi cu neafiliaţii au 205 voturi. Moţiunea de cenzură se consideră adoptată dacă este votată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor, în acest caz fiind vorba despre 234 de voturi.

Au votat 355 de parlamentari.

„Moțiunea de cenzură a căzut la o diferența foarte mare față de numărul necesar. 201 pentru, față de 234 de voturi necesare pentru adoptarea moțiunii. Exact cum am hotărât, niciun parlamentar din Coaliție nu a votat moțiunea.” a declarat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Florin Cîțu: „Două moțiuni simple au fost depuse de PSD împotriva mea ca ministru”

Premierul Florin Cîțu a declarat că membrii PSD văd în el ”cea mai mare amenințare” pentru că este ”singurul care s-a opus sistematic oricărei colaborări cu PSD”.

”Două moțiuni simple au fost depuse de PSD împotriva mea ca ministru. PSD-iștii văd în mine cea mai mare amenințare pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic oricărei colaborări cu PSD. Niciodată nu voi face compromisuri legate de PSD. Niciodată nu aș susține nici măcar în glumă să-mi dau jos propriul guvern ca să guvernez cu PSD.

După 25 septembrie (data Congresului PNL – n. red.) va fi și măi rău pentru PSD. PNL va guverna 8 ani, să pregătiți câte o moțiune de cenzură pentru fiecare dintre următorii 8 ani. Moțiunea are un text jalnic, patetic, penibil. Economia și veniturile românilor cresc, dobânzile scad. Așa se face o guvernare de succes, de centru-dreapta.

Eurostat a arătat că puterea de cumpărare în România e mai mare decât în Ungaria, Bulgaria, Grecia. Domnule Ciolacu, e momentul să vă cereți scuze românilor cu credite, le-au crescut ratele după ce ați trecut de la Robor”, a transmis Florin Cîțu, marți, în Parlament.

Diana Șoșoacă, apariție neașteptată la dezbaterea moțiunii de cenzură: „Sunteți niște criminali!”

Senatoarea Diana Șoșoacă a adus un sac negru în Parlament, la dezbaterea moțiunii de cenzură. Aceasta a precizat că „așa arată un sac în care morții au fost băgați goi și îngropați”.

„Această guvernare este inimaginabil de distrugătoare pentru poporul român. Mă uitam cum bolnavii cronici nu au dreptul nici acum să intre în spitale să se trateze. Mă uitam la vaccinare, eu știam că vaccinarea trebuie să aibă motive medicale, nu mici, nu muștar, nu trotinete”, a spus Șoșoacă.

„Când domnule Cîțu vă uitați în urmă, pe mâinile dumneavoastră și al întregului guvern stă sânge”, a mai adăugat senatoarea.

„Așa arată un sac în care morții au fost băgați goi și îngropați. Au fost privați de la tratamentul bolilor lor, au fost legați de pat și sedați. Acest Guvern are mâinile pătate de sânge. Nu le-a plăcut sacul. Acel sac arată, de fapt, locul unde doresc să bage poporul român. Se distruge tot, se vinde tot, se închide tot.”

„Această guvernare este inimaginabil de distrugătoare pentru poporul român. 26.000 de oameni au murit, vezi doamne, de COVID, ca să aflăm, de la Ministerul Sănătății, că doar 217 au murit de COVID”, a adăugat senatoarea Diana Șoșoacă.

Articol în curs de actualizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *