Prima pagină » Actualitate » Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului ar putea trece! Deputatul PSD, Alfred Simonis anunță trădări în PNL
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului ar putea trece! Deputatul PSD, Alfred Simonis anunță trădări în PNL

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului ar putea trece! Deputatul PSD, Alfred Simonis anunță trădări în PNL

28 mai 2021, 14:31,
George Cristian în Actualitate

Marcel Ciolacu a anunţat recent că formaţiunea politică pe care o conduce va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR condus de premierul Florin Cîțu. Deputatul PSD, Alfred Simonis anunţa că moţiunea de cenzură va trece iar Guvernul va pica.

Moţiunea de cenzură va fi depusă la mijlocul lunii iunie iar până atunci, conform unor surse, se poartă negocieri la sânge pentru a strânge voturi pentru căderea Guvernului.

Alfred Simonis anunţa că mai mulţi parlamentari PNL vor vota moţiunea de cenzură

Într-o reacţie publică, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis susţine că social democraţii vor putea trece prin Parlament, moţiunea de cenzură. În aceste momente, PSD negociază cu toate partidele adoptarea moţiunii de cenzură inclusiv cu mai mulţi parlamentari din PNL. Acesta spune că, în urma tensiunilor dintre USR și PNL sunt mari şanse să strângă încă 15 voturi pentru a putea adopta moţiunea de cenzură:

”Evident că în Parlament negociem cu toate forțele politice. Actuala majoritate este fragilă, de doar 10-15 voturi. Există suficiente nemulțumiri atât în PNL, cât și în USR, mai puțin UDMR și din cauza modului în care premierul gestionează și ați văzut că acum două luni, o lună chiar, aproape că s-au demis ei unii pe alții, cerându-și demisiile unii altora. De asemenea, există Congresele PNL și USR și tensiunile au escaladat, chiar dacă nu neapărat public (…). Există suficienți nemulțumiți, astfel încât să putem strânge cele 10-12 voturi, 15, câte or fi, pentru a demite Guvernul Cîțu”, a spus Simonis la RFI.

Marcel Ciolacu a anunţat moţiune de cenzură împotriva Guvernului

În urmă cu câteva zile, Marcel Ciolacu, președintele PSD a anunţat faptul că formaţiunea pe care o conduce va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Cea mai mare nemulţumire a președintelui PSD este faptul că, conform acestuia, PNRR-ul este ţinut la secret şi nu este supus votului în Parlamentul României. Acesta susţine că România este singura ţară în care parlamentarii, românii, nu ştiu câte pagini conţine PNRR-ul și ce conţine cu exactitate:

”După cum știm, constituțional, opoziția are dreptul de a depune o moțiune de cenzură pe fiecare sesiune, și categoric vom depune o moțiune de cenzură în această sesiune, este evident faptul că avem suficiente argumente. Numai dacă vă urmăresc pe dumneavoastră o zi întreagă găsesc două-trei teme. În primul și în primul rând continuăm pe, astăzi se face un an de când am intrat în stare de urgență, pe gestionarea pandemiei. Mi se pare și rămâne tema principală. Pentru că deja nu mai putem vorbi despre economie atâta timp cât nu reușim să depășim această criză sanitară și uitați că efectiv parcă nu învățăm nimic din ce s-a întâmplat acum un an de zile sau acum șase luni de zile”, a transmis Marcel Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul Florin Cîțu a venit la o ședință comună în Parlament unde a vorbit despre PNRR susținând faptul că PSD este nemulțumit de acest document pentru că nu ” au ei banii pentru alocarea către baronii locali”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *