Prima pagină » Actualitate » Moțiunea de cenzură depusă de PSD este citită în Parlamentul României! Guvernul Cîțu la un pas de a fi demis – LIVE VIDEO
Moțiunea de cenzură depusă de PSD este citită în Parlamentul României! Guvernul Cîțu la un pas de a fi demis - LIVE VIDEO

Moțiunea de cenzură depusă de PSD este citită în Parlamentul României! Guvernul Cîțu la un pas de a fi demis – LIVE VIDEO

30 sept. 2021, 14:02,
în Actualitate

În ziua de joi, 30 septembrie 2021, în Parlamentul României va fi citită moţiunea de cenzură depusă de PSD. Guvernul Cîțu ar putea fi demis marți când se va trece şi la votarea acesteia. De altfel, există multe calcule în interiorul formaţiunilor politice.

Pe de altă parte, există temeri referitoare la posibile trădări, atât din tabăra PNL cât și din tabăra celor de la USR-PLUS sau PSD.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va fi citită joi în Parlament de către PSD

Scandalurile din jurul moţiunilor de cenzură par să se fi oprit odată cu decizia de acum câteva zile de CCR care a explicat faptul că moţiunea depusă de USR-PLUS și AUR poate fi votată. Pe lângă mișcarea făcută de Curtea Constituțională, PSD a depus o moţiune de cenzură care va fi citită joi în Parlamentul României. Moţiunea de cenzură vizează Guvernul Cîțu şi urmează să fie votată marți de către Parlamentul Reunit al României.

Senatorii şi deputaţii se reunesc joi în şedinţă comună, începând cu ora 14,00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiate de 157 de parlamentari social-democraţi, cu titlul „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de 233 de voturi. USR PLUS și AUR au anunțat că vot vota moțiunea PSD, cele trei partide având aproximativ 280 de voturi.

George Simion le-a cerut, de frica unor trădări, parlamentarilor să voteze moțiunea de cenzură

Pe de altă parte, sunt multe suspiciuni că unii parlamentari ar trăda interesele partidelor din care fac parte. În acest sens, George Simion le-a cerut parlamentarilor din USR-PLUS și PSD să voteze la vedere moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

„Ca să nu mai existe discuţii în spaţiul public cu privire la şansele pe care moţiunea de cenzură le are să treacă, invităm parlamentarii PSD şi USR PLUS să voteze cu bilele la vedere, aşa cum vor proceda şi parlamentarii AUR. Guvernul Cîţu trebuie să cadă, iar un vot transparent este un vot în această direcţie”, declară deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, conform unui comunicat de presă al formaţiunii transmis joi, potrivit Agerpres.

Vor fi voturi pentru moţiunea de cenzură şi din PNL?

Pe de altă parte nici Florin Cîțu, proaspăt ales președinte PNL nu este ferit de griji. Altfel spus, președintele PNL se teme de eventuale trădări. Un semnal în acest sens a fost dat de Alexandru Kocsis, deputat de Iași care a declarat că va vota în consecință.

Bun, eu ce pot să vă spun e că mă voi duce cu siguranţă la vot. Ce voi vota, rămâne să urmăresc în continuare cu atenţie şi îngrijorare până marţi şi voi lua o decizie conform conştiinţei mele. a afirmat deputatul de Iași.

Este un lucru ştiut faptul că cei din tabăra lui Ludovic Orban ar vota pentru moţiunea de cenzură mai ales în contextul în care aceștia s-au delimitat chiar de președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *