Prima pagină » Actualitate » Moţiune simplă împotriva ministrului Culturii. Ce replică a oferit Lucian Romașcanu

Moţiune simplă împotriva ministrului Culturii. Ce replică a oferit Lucian Romașcanu

29 mart. 2022, 12:50,
în Actualitate

Deputații partidului Uniunea Salvați România au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Culturii, cu numele „Libertate artistică da, propagandă pro Moscova și anti UE în instituțiile publice niciodată”. În acest context, Lucian Romașcanu a ținut să ofere un răspuns inițiatorilor textului instrumentului de demitere.

Reamintim faptul că ministrul Lucian Romașcanu este acuzat că nu a vrut să îl demită pe directorul Teatrului Național din Capitală, Mircea Rusu, despre care USR spune că este ”responsabil de implicarea reputatei instituții de cultură în acțiuni repetate de propagandă rusească”.

Moţiune simplă împotriva ministrului Culturii. Lucian Romașcanu: „Nu are nicio ancoră”

Lucian Romașcanu este un alt ministru din Cabinetul Ciucă împotriva căruia s-a depus o moțiune simplă. Având în vedere faptul că ministrul Culturii nu l-a demis pe directorul Teatrului Național din București, deputații USR au acționat în cauză. În replică, Romașcanu arată că textul moțiunii nu are absolut nicio ancoră în realitate, dar asta nu-l reține din a nu se prezenta în fața Parlamentului României pentru a-și expune activitatea.

„Am luat act de moțiunea simplă depusă de către de deputații USR. În mod obișnuit, depunerea unei moțiuni este un exercițiu democratic. De data aceasta, însă, citind textul, de o subțirime pe măsura autorilor, este, evident, un exercițiu politic. Nu are nicio ancoră în realitatea activității Ministerului Culturii, unicul scop este ieșirea din umbra binemeritată a unui grup de parlamentari din ce în ce mai departe de așteptările celor care i-au votat. Mă voi prezenta în fața parlamentarilor și îmi voi pune pe masă activitatea, cu convingerea unui rezultat final pozitiv”, a transmis Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

USR a depus moțiune și împotriva ministrului Justiției, Cătălin Predoiu. Motivul a fost prefăctoria oficialului în a desființa Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

PSD-iștii acuzați de propagandă pro-rusă, în timpul moțiunii de cenzură

În timpul depunerii moțiunii de cenzură, marți, 29 martie 2022, deputatul Uniunii Salvați România, Iulian Bulai, i-a criticat dur pe membrii partidului Social democrat și au fost acuzați de propagandă pro-rusă, după ce Ucraina este bombardată de 34 de zile.

”Spasibo, gospodin president! Înțeleg că dacă s-a dat drumul la propaganda rusă în țara noastră și în instituțiile de cultură și coaliția de guvernare nu pricepe că trebuie să pună stop acestei propagande pro Moscova, anti UE, anti NATO, anti Putin, atunci trebuie să discutăm pe limba lui, a domnului Lucian Romașcanu. Care în loc să își asume o problemă punctuală să o rezolve, merge mai departe și ține în brațe un om al propagandei pro Moscova, pro Putin, pro Kremlin, anti UE, anti NATO. De aceea, grupul parlamentar USR în conformitate cu prevederile articolului 12 din Constituția României și articolul 189 din Regulamentul Camerei Deputaților vă înaintează moțiunea intitulată “Libertate artistică da, propagandă pro Moscova și anti UE în instituțiile publice niciodată”, moțiune simplă îndreptată împotriva lui Lucian Romașcanu, ministrul Culturii”, a spus Iulian Bulai de la tribuna Camerei Deputaților.

În altă ordine de idei, înainte de a fi depusă o moțiune simplă împotriva ministrului Culturii, deputații USR au efectuat aceeași acțiune împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *