Prima pagină » Actualitate » Moţiune simplă, depusă de PSD împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui
Moţiune simplă, depusă de PSD împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui

Moţiune simplă, depusă de PSD împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui

08 mart. 2021, 13:04,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Membrii Partidului Social Democrat au transmis luni, 8 martie 2021, că vor depune, în această săptămână, la Senat, o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Oficialul este acuzat că a blocat măsura 3 și că a avizat inițierea vânzării companiilor profitabile.

„Am luat hotărârea să depunem săptămâna aceasta, la Senat, moțiunea împotriva domnului ministru Năsui. Motivele le cunoașteți – blocarea Măsurii 3, fonduri europene – 478 de milioane de euro blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviință să-și facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor. Categoric nu s-ar putea iniția vânzarea companiilor românești profitabile în perioada de pandemie și de criză economică, lucru rotal neadecvat ca membru UE, celelalte state blocând vânzarea de acțiuni”, spune Marcel Ciolacu.

Liderul social democrat îl acuză pe Claudiu Năsui, de asemenea, că a hotărât să nu se mai promoveze exporturile românești.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a ţinut să adauge faptul că social-democrații vor încerca să creeze o majoritate care să voteze moțiunea simplă.

„Tocmai de aceea depunem moțiunea la Senat, unde vom încerca o creăm o majoritate”, a concluzionat Ciolacu.

Sorin Grindeanu: „Vom depune moțiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui“

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, a declarat în data de 22 februarie 2021, după ședința Biroului Permanent Național (BPN), într-o conferință de presă, că social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

„În Biroul Politic Naţional al PSD am decis să depunem moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui pentru bătaia de joc la adresa antreprenorului român. În loc să îi ajute el nu face decât să blocheze un program de finanţare de 500 milioane euro. Deci după dezbaterile pe buget, vom face o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a depus plângere penală la DNA

Claudiu Năsui, Ministrul Economiei, a menționat faptul că a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție, în data de 18 februarie 2021, în cazul suspiciunilor de fraudă la aplicarea Măsurii 3, în ceea ce privește accesarea granturilor pentru investiţii acordate Interprinderilor Mari și Mijlocii (IMM) din fonduri europene.

Plângerea penală depusă la DNA este una in rem, fiind legată de suspiciunile pe care le are cu privire la acordarea granturilor pe Măsura 3, un program cu o finanţare totală în valoare de peste 550 de milioane de euro, bani nerambursabili care ar fi trebuit acordaţi firmelor afectate de pandemie.

„Am depus o plângere penală in rem la DNA care vizează activitățile suspecte, de comun acord cu premierul Florin Cîțu”, a declarat Claudiu Năsui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *