Prima pagină » National » Moţiune simplă de cenzură împotriva ministrului Virgil Popescu
Moţiune simplă de cenzură împotriva ministrului Virgil Popescu

Moţiune simplă de cenzură împotriva ministrului Virgil Popescu

01 feb. 2022, 15:01,
BZI.ro, în National

Dacian Cioloș, președintele USR, anunță că partidul pe care îl conduce va depune o moţiune simplă de cenzură împotriva ministrului Virgil Popescu. Cioloș menţionează faptul că ministrul Energiei trebuie să plece, în contextul în care, dacă ar fi adoptată, moțiunea simplă nu are efectul demiterii ministrului.

Virgil Popescu a fost în centrul antentiei în urmă mai multor declarații legate de criza din energie. Ministrul Energiei a precizat faptul că, de exemplu, în eșalonul e al ANRE sunt extrem de multe persoane vechi cu legături suspecte.

Moţiune simplă de cenzură împotriva ministrului Virgil Popescu

Într-o intervenţie publică, Dacian Cioloș menţionează faptul că USR va depune o moţiune simplă de cenzură împotriva ministrului Virgil Popescu. În viziunea liderului USR, ministrul Energiei nu a făcut nimic pentru sectorul pe care-l prezidează și că ar trebui să plece acasă

„Vom depune săptămâna aceasta, textul este pregătit, am așteptat să înceapă sesiunea parlamentară”. explica Dacian Cioloș într-o intervenție marți.

Altfel spus, purtătorul de cuvânt al USR a menţionat faptul că ministrul Energiei nu a demonstrat nimic în mandatul lui și că ar trebui să plece din funcție:

„Credem că a demonstrat, a avut timp doi ani și ceva în care să arate că poate să facă ceva cu România, să arate că înțelege „cu ce se mănâncă” acel minister. Din punctul nostru de vedere a eșuat. Virgil Popescu trebuie să plece. A scăpat din mână partea de liberalizare, nu a pregătit nimic din ce urma să vină”, spunea purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Este bine de menţionat faptul că moţiunea simplă de cenzură nu are ca efect demiterea unui ministru din Guvern. Ea este doar o simplă formă de protest.

Virgil Popescu, declarații controversate despre persoanele din ANRE

În urmă cu câteva săptămâni, Virgil Popescu a oferit mai multe declaraţii controversate legate de mai multe persoane din eșalonul 2 al ANRE. Ministrul Energiei susţinea că are o colaborare bună cu directorul ANRE (cel care în plină criză a plecat într-o vacanță exotică), dar că în eșalonul 2 al instituției sunt mai multe persoane care au anumite încrengături suspecte cu piața energiei:

„Am o relație foarte bună cu președintele ANRE, discutăm, să nu se înțeleagă greșit. Dar acolo, în spate, se pare că, de-a lungul timpului, pentru că sunt oamenii foarte vechi, s-au făcut diverse încrengături care nu se mai dezlipesc. Să nu uităm că am mai avut discuții când a fost cu liberalizarea în decembrie, ianuarie. Ne-am pus la masă în Consiliul Concurenței și au fost discuții. Noi am solicitat atunci că tuturor clienților să le vină automat cea mai bună ofertă din piață, dacă vă aduceți aminte. Asta am vrut. Ei bine, nu! Tot din eșalonul 2 al ANRE s-a spus nu se poate așa face. Chiar cineva a adăugat: păi pierd furnizorii. Păi asta e problema noastră?!”, a spus, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, la DCNews.

În concluzie, moțiunea simplă de cenzură împotriva lui Virgil Popescu nu ar avea nicio șansă să treacă de votul din Camera Deputaților în condițiile în care PNL-PSD-UDMR beneficează de o majoritate confortabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *