Moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului Sănătății. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a informat că social-democraţii vor depune la Parlament „foarte curând”, respectiv săptămâna viitoare, o moţiune simplă pe Sănătate la adresa ministrului Nelu Tătaru.
„Dânsul, din nefericire, nu a reuşit să gestioneze aşa cum se aştepta toată lumea această pandemie, dincolo de toate declaraţiile extrem de, cum să spunem, festiviste ale Guvernului. Din păcate, suntem în acest moment pe locul întâi în Europa Centrală şi de Est la decese la milionul de locuitori. Testele sunt insignifiante ca număr. Nu ştim nici până în ziua de astăzi câte persoane au fost testate, aflăm doar numărul testelor procesate şi, poate fi doar o coincidenţă.
Dar ne îndoim de acest lucru, pe măsură ce se apropie decizia privind starea de alertă, brusc vedem că numărul îmbolnăvirilor creşte, dar şi numărul testelor a crescut, deşi se spunea, atunci când aveam trei, patru, cinci mii de teste pe zi, că nu există personal pentru a procesa şi a face mai multe teste. Brusc avem 10.000, 11.000,12.000 de teste făcute”, a afirmat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.
Moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului Muncii
Moțiune simplă de cenzură. Cosmin Preda, liderul senatorilor PSD, a anunțat, la începutul lunii iunie în plenul Senatului, că social-democrații au depus o moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru.
În urma discuțiilor liderilor de grup din Senat, s-a stabilit data de 9 iunie, ora 16:00, pentru dezbaterea moțiunii simple, a anunțat Robert Cazanciuc, noul preşedinte interimar al Senatului.
Acuzaţii lansate spre Ministerul Muncii, care ar fi amânat sau chiar nu ar fi plătit șomajul tehnic, promis angajaților, dar şi pentru situația lucrătorilor sezonieri din străinătate. Într-un bilanț prezentat de ministrul Violeta Alexandru se arată însă că în perioada stării de urgență s-a acordat sprijin pentru șomaj tehnic în cazul la peste un 1.000.100 de angajați și 140.000 de lucrători independenți.
S-a avut în vedere și prelungirea perioadei de acordare a peste 4.000 de indemnizații de creștere a copiilor. În cazul muncitorilor sezonieri, ministrul arată că i s-a atras atenția asupra clauzelor obligatorii care trebuie să fie cuprinse în contractele de muncă, având în vedere că mulţi dintre ei au încheiat contracte individual, nu cu agenții specializate. Până la 1 iunie trebuiau definitivate măsurile destinate pieței muncii, menite să susțină reluarea completă a activității.
Moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului „Grindă”
Moțiune simplă de cenzură. PSD a depus, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan.
„Vă înaintăm moţiunea simplă intitulată „Guvernul PNL după grindă se cunoaşte”, iniţiată de deputaţii grupului parlamentar al PSD. Sper ca durerile de şale ale domnului ministru să nu îl împiedice, săptămâna viitoare, să fie prezent aici”, a spus, în plenul Camerei, viceliderul grupului deputaţilor PSD, Daniel Suciu.
Guvernul PNL după Grindă se cunoaște!
„Dificultățile ministrului Ion Ștefan de a silabisi PNDL, explicațiile sale mucalite despre grinda greșită din propria casă sau constatarea că angajații din instituția pe care o conduce sunt oameni născuți, cu mâini, ochi, picioare și CNP ar putea intra pe lista scurtă a celor mai mari ridicole exprimări în spațiul public din ultimii 30 de ani.
Dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul „Grindă” o sursă inepuizabilă de inspirație pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputințele, orgoliile și aroganța clasei politice din România.
Dar ridicolul poate fi apreciat doar până la un punct. Atunci când realizăm că protagonistul acestor manifestări publice gestionează unul dintre cele mai mari bugete ale Guvernului și că de acest personaj caragialesc depinde în mod direct dezvoltarea comunităților locale din România, atunci lucrurile nu mai sunt deloc amuzante și trec din registrul comediei în cel al tragediei.”, se arată în textul moțiunii.