Prima pagină » Local » Moș Nicolae și ajutoarele lui au ajuns și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Dr. Florin Roșu: „A știut că avem pacienți speciali”

Moș Nicolae și ajutoarele lui au ajuns și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Dr. Florin Roșu: „A știut că avem pacienți speciali”

06 dec. 2022, 18:43,
în Local

Moş Nicolae a lăsat aseară daruri în ghetele copiilor. A fost o seară plină de emoții pentru cei mici, care s-au purtat bine toată ziua și şi-au curățat încălțările, pentru ca Moşul să nu îi uite.

Dar nici copilașii care sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași nu au fost uitați. Astfel, ajutoarele lui Moș Nicolae au lăsat daruri pentru cei mici.

„A știut că avem pacienți speciali, copii care nu au reușit să-și lustruiască ghetuțele acasă pentru că suferințele i-au trimis la spital. Nu e nimic, au fost admiși în locul potrivit. Sănătatea este pe primul loc iar moșul îi găsește oriunde ar fi atâta timp cât cred în el. Le-a pregătit mici suprize pentru ca zilele de tratament să fie mai ușoare: un fruct, ceva dulce și ceva sărat, însă cu măsură, cât să schimbe starea de spirit chiar și pentru cei cu diagnostic care impune regim alimentar. Știe moșul că zilele petrecute în spital trec greu insă întregul personal medical cu grijă și empatie completează tratamentul personalizat în urma investigațiilor complete efectuate în cadrul spitalului nostru. Tot moșul și ajutoarele lui, știind cât de creativi sunt copiii, le-au pus în plăsuță blocuri de desen și creioane sau carioci pentru a da culoare gândurilor și poveștilor și a combate frumos și interesant plictiseala.
Ajutoarele moșului le-au lăsat și un mesaj menit s-i aline. Și cine poate simți mai bine un copil decât tot unul ca el dar mai norocos pentru că este…. acasă.
”Te înțeleg. Și eu sunt un copil. Doar fii tare! Imediat pleci acasă. Cu drag, un elf!”, a transmis dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Dr. Florin Roșu a precizat că la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași sunt internați 15 copii, iar medicii fac toate eforturile pentru le asigura confortul emoțional și tratamentul adecvat și pentru a petrece sărbătorile acasă.

„În cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași avem internați 15 minori. Cel mai mic dintre ei nu a împlinit 2 ani dar este alături de mama lui. Cei mai mulți dintre ei sunt îngrijiți pentru scarlatină, viroze respiratorii care necesită tratament în regim asistat dar și hepatite virale și sepsis.
Medicii noștri monitorizează permanent evoluția stării de sănătate a acestora și fac toate eforturile pentru le asigura confortul emoțional și tratamentul adecvat și pentru a le da voie cât de repede posibil acasă”, a mai transmis managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *