Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Moringa: care sunt beneficiile și contraindicațiile sale?
Moringa: care sunt beneficiile și contraindicațiile sale?

Moringa: care sunt beneficiile și contraindicațiile sale?

14 mai 2021, 07:37,
BZI.ro, în Sanatate

Bogata în fibre, calciu și alți nutrienți, moringa, care se consumă sub formă de pulbere sau capsule, este un adevărat aliat pentru sănătate, dar și pentru silueta.

Născuta în sudul Himalaya, moringa, poreclită „copacul vieții”, este încă puțin cunoscută în Europa, în ciuda numeroaselor sale virtuți terapeutice. Moringa este un copac găsit în toate țările fierbinți, America de Sud, Africa și India, care rămâne cel mai mare producător.

Toate părțile moringa sunt comestibile: frunze (acestea sunt cele care se folosesc cel mai frecvent), semințe, flori, păstăi, scoarță, dar și ulei.

Frunzele și fructele sale stau la baza dietei populației locale din țările producătoare. Pentru noi, în Europa, frunzele sunt uscate, înainte de a fi pudrate, apoi consumate sub formă de supliment alimentar.

Frunza de moringa este cea mai hrănitoare parte a copacului. În medicina ayurvedică, se consideră că frunzele de moringa pot vindeca majoritatea afecțiunilor și întăresc în mod eficient și durabil sistemul imunitar.

Care sunt beneficiile moringa

Așa-numitul „copac al vieții” este un aliat de prim rang pentru stimularea organismului și, mai precis, pentru a câștiga vitalitate și a-i întări imunitatea. Moringa este o pulbere deosebit de interesantă pentru vegetarieni și vegani, datorită bogăției sale mari în proteine ​​vegetale și în calciu „ultra-asimilabil”. Bogăția sa în antioxidanți îl face, de asemenea, un aliat de alegere pentru a face față stresului vieții de zi cu zi.

Moringa ajuta la slabit?

Moringa poate fi de interes pentru pierderea în greutate. Foarte bogata în nutrienți, va limita senzația de foame, evitând în același timp riscul de deficiențe.

Acest supliment alimentar va ajuta, de asemenea, la „dezumflare” prin limitarea retenției de apă și prin reducerea absorbției de grăsimi datorită aportului de fibre. Ar avea chiar o acțiune de ardere a grăsimilor prin transformarea anumitor grăsimi în energie.

Cum se consumă moringa?

Moringa este luată ca un remediu, în mod ideal la schimbările de anotimp și mai ales la începutul iernii, pentru a preveni infecțiile și a întări sistemul imunitar.

Veți găsi moringa sub formă de pulbere, pentru a fi consumată într-o băutură fierbinte, un suc de legume presat la rece, un suc de detoxifiere, un smoothie sau chiar un compot.

Pentru cei care nu apreciază gustul său ușor „picant”, există pudră de moringa uscată pentru a si luata sub formă de capsulă, cu un pahar plin cu apă.

Fie că consumați moringa sub formă de pulbere pentru diluare sau sub formă de capsule, cel mai bine este să apelați la un produs din agricultura ecologică, să evitați pesticidele și să profitați din plin de valorile sale nutritive.

Datorită efectului său stimulator, se recomandă consumul de moringa dimineața sau cel târziu la prânz. Deci, evitați la sfârșitul zilei.

Nu există contraindicații pentru consumul de moringa. Dar femeile însărcinate care ar dori să o consume în timpul sarcinii sau în timpul alăptării ar trebui să solicite întotdeauna sfatul medicului înainte de a începe o cura de moringa.

De asemenea, conținutul său ridicat de fibre este posibil să accelereze tranzitul intestinal, prin urmare, consumul de moringa nu va fi recomandat în cazul unor tulburări digestive deja dovedite sau in hipoglicemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *