Prima pagină » Culinar » Morcovi pentru iarnă. Rețetă simplă pentru o gustare excepțională

Morcovi pentru iarnă. Rețetă simplă pentru o gustare excepțională

15 iun. 2022, 10:45,
în Culinar

Tot mai multe gospodine pregătesc morcovi pentru iarnă. Încercați să vă imaginați cel puțin o zi fără morcovi. O supă, o salată Olivier sau, de exemplu, „hering sub blană” sunt de neconceput fără morcovi. Le dă nu numai gust, ci și culoare, atât de strălucitoare, însorite, care dă naștere unei dorințe de a gusta cu siguranță cele gătite. Potrivit statisticilor, aceasta este cea mai comună legumă după cartofi. În plus, această legumă ne oferă energie, vivacitate, frumusețe și ajută la îmbunătățirea vederii.

Dar morcovii sunt celebri nu numai pentru numeroasele lor proprietăți utile. Gastronomia l-a folosit de mult timp pe scară largă pentru a pregăti o mare varietate de preparate la fel precum vinetele. Morcovii sunt singura legumă ale cărei proprietăți nu se îmbunătățesc decât în ​​timpul pregătirii culinare. Morcovii se adaugă în salate, feluri întâi și secundare, servite separat ca garnitură. Este bun fiert, conservat, înăbușit, uscat și crud și, de asemenea, pur și simplu indispensabil în diverse preparate pentru iarnă, fiind din nou unul dintre ingredientele principale. Cu toate acestea, morcovii sunt buni în sine, așa că vă sugerăm să păstrați morcovii pentru iarnă. Când recolta principală este adunată, sortată și depozitată, se întâmplă că există încă o cantitate incredibilă de morcovi și de aici apare întrebarea: „Unde să o punem?”. Răspunsul este extrem de simplu, conservați, uscați, marinați, gătiți caviarul și faceți dulceață. Astfel, puteți proceda și cu recolta de gogonele. Într-un cuvânt, creați din morcovi capodopere reale, gustoase, sănătoase, însorite, mai ales că există multe rețete interesante pentru asta.

morcov dat prin razatoare pe o masa

Potrivit statisticilor, aceasta este cea mai comună legumă după cartofi

Morcovi pentru iarnă. De ce să pregătești o conservă din această legumă în stil coreean

Astfel, respectând această rețetă vei reuși să prepari una dintre cele mai populare și îndrăgite gustări pentru iarnă și anume morcovii coreeni. Cineva va spune că recoltarea morcovilor în stil coreean pentru iarnă este o întreprindere inutilă, deoarece un aperitiv se prepară rapid, iar morcovii sunt disponibili pe tot parcursul anului. Astfel de stereotipuri există și despre gogoșari.

Cu toate acestea, fanii de multă vreme ai acestei gustări sănătoase și gustoase știu că cei mai delicioși morcovi în stil coreean provin din morcovi copți și suculenți dintr-o nouă recoltă. Și oricât de buni sunt morcovii tineri „de lapte”, nu sunt potriviți pentru această gustare, precum și morcovii de iarnă învechiți, care adesea devin aproape fără gust până la sfârșitul iernii. Și, prin urmare, după ce ați recoltat sau pur și simplu ați cumpărat morcovi delicioși, copți și crocanți, pregătiți niște morcovi în stil coreean pentru iarnă în borcane. Cu siguranță nu va fi de prisos în cămară.

un bol cu morcovi pentru iarna

Cineva va spune că recoltarea morcovilor în stil coreean pentru iarnă este o întreprindere inutilă

Pentru a pregăti acest deliciu vei avei nevoie de morcov în cantitate de 1,5 kg, ceapa 250 g, sare aproximativ o lingură, zahăr 100 g, ulei vegetal 50 ml, oțet 9% aproximativ 50 ml, condimente pentru morcovi 0,5 pachete. De asemenea, pentru a obține un gust extrem de deosebit poți adăuga coriandru măcinat aproximativ 0,5-1 linguriță. Piper negru măcinat, 0,5 linguriță și un cățel de usturoi.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi în pregătirea conservei

Întâi de toate se pregătesc ingredientele conform listei. Ulterior, se rad morcovii pe o răzătoarea specială sau se taie în batoane lungi subțiri. De asemenea, se adaugă ceapa tocată și usturoiul.

Pe lângă zahăr, sare și condimente, condimente gata preparate pentru morcovi în coreeană sau coriandru măcinat. Poți adăuga puțin din ambele, precum și piper negru măcinat. După care toarnă ulei vegetal și oțet. Amestecă totul bine și reține ușor morcovii cu mâinile ca sa înceapă să dea zeamă.

un borcan cu morcovi pe o masa langa un prosop

Morcovii se adaugă în salate, feluri întâi și secundare, servite separat ca garnitură

Ulterior, acoperiți recipientul cu morcovi cu un capac și puneți la frigider pentru o zi. A doua zi, puneți morcovii în borcane și distribuiți uniform sucul eliberat. Se spală în prealabil borcanele cu bicarbonat de sodiu și se sterilizează în orice mod convenabil, prin aburit, la cuptor sau la microunde și se răcește.

Pune borcanele cu morcovi pentru iarnă într-o cratiță cu apă călduță, fierbe apa. Aceasta trebuie să fiarbă timp de 10 minute. Acoperiți borcanele cu capace fierte, rulați, răsturnați și înfășurați până se răcesc complet. Morcovii în stil coreean sunt gata pentru a fi serviți. Bucătarii recomandă să mănânci morcovii cu tartar din vită sau chiar cu cârnați de casă.

un bol cu morcovi pentru iarna

Cu toate acestea, fanii de multă vreme ai acestei gustări sănătoase și gustoase știu că cei mai delicioși morcovi în stil coreean provin din morcovi copți și suculenți dintr-o nouă recoltă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024