Prima pagină » Actualitate » Monica Pop, deranjată de tăierea finanțărilor de către Clotilde Armand: „Este o gafă politică extraordinar de mare!“

Monica Pop, deranjată de tăierea finanțărilor de către Clotilde Armand: „Este o gafă politică extraordinar de mare!“

04 feb. 2021, 15:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Medicul Monica Pop, fost manager la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, s-a arătat deranjată de decizia primarului sectorului 1, Clotilde Armand, de a tăia finanțarea mai multor spitale, printre care și cel pe care l-a condus.

Monica Pop a susținut că această decizie este o gafă politică şi atenţionează că s-ar putea ajunge în imposibilitatea de a mai trata pacienţi.

„Va fi o breșă serioasă în bugetul spitalului, era foarte important ajutorul lor. În afară de utilități, lucru care era foarte important, fiecare spital avea anual o alocație bugetară. Este o gafă politică extraordinar de mare, un lucru care urâțește atât de mult poziția unui primar și partidul din care face parte. Să nu-mi spună mie nimeni că Sectorul 1 nu are posibilitate”, a declarat Monica Pop.

Alexandru Ulici, despre tăierea finanțărilor: „Vom avea un gol de 4 milioane de lei“

Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală, o altă unitate medicală unde Clotilde Armand a tăiat finanțarea, a precizat că nu înțelege decizia edilului.

„Nu prea înțelegem decizia, nici temeiul legal al ei. Spitalele din București au trecut, din 2002, în proprietatea publică a Municipiului București. Noi nu putem întreține clădirile pe care le avem. Noi primeam bani de utilități, gaze și lumină, dar cel mai important era ce se întâmpla asupra clădirilor, verificările generatoarelor și aparaturii din ATI, ignifugare, verificarea centralelor termice și altele. Eu sper să nu fie așa ceva, să se răzgândească, altfel vom avea un gol de 4 milioane de lei“, a menționat Alexandru Ulici.

Alexandru Ulici: „Nu se poate discuta cu doamna primar!“

Managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală a adăugat că nu se poate purta niciun fel de discuții cu primarul Clotilde Armand care nu înțelege că această unitate medicală trebuie finanțată de primăria de sector.

„La minister mi s-a spus că clădirile vor fi trimise la Primăria Municipiului București. Ministerul, chiar dacă e ordonator principal de credite, nu de poate da bani. Nu se poate discuta cu doamna primar! Nu poate fi găsită! Eu nu am reușit. Ce poate fi de spus? Să nu lase copiii deoparte. Noi tratăm peste 20.000 de copii pe an, consultăm peste 800 de copii pe zi”, a mai spus Alexandru Ulici.

Clotilde Armand a tăiat finanțarea pentru patru spitale

Motivând lipsa resurselor financiare la bugetul local, Clotilde Armand a tăiat orice fel de finanțare, nemaiasigurând nici măcar plata utilităților, pentru 4 dintre cele mai mari spitale din Sectorul 1.

Este vorba de Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Emanuel Ungureanu, deputat USR-PLUS, le-a dat dreptate managerilor nemulțumiți de decizia primarului de la Sectorul 1 din Capitală.

„Este inadmisibil că nu a stat de vorbă cu managerii de spital! Acest lucru pe care îl face colega mea este complet greșit. Nu ai voie să întrerupi o finanțare până nu găsești o altă resursă. Dacă s-a luat această decizie, e o gravă greșeală. Trebuie luată o decizie la nivel de partid cu această doamnă!”, a spus Emanuel Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *